İDOL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Kuruluşumuz işyerlerinde İş Sağlığı ve İş Güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Kuruluşumuzda iş güvenliği konusunda uzman ve deneyimli mühendisler , iş sağlığı konusunda deneyimli İşyeri Hekimleri hizmet vermektedir.

İş Sağlığı ve Güvenliği önlemlerinin alınması kutsal olan insan yaşamına verilen değerdir.

Bunun yanında; İşyerinde meydana gelen işkazaları için gerek yargıda bilirkişi gerekse İş Müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmemesine bağlı olarak, kusur tespiti yapılmaktadır. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi oranında, sorumluluk ve kusur azalmakta yada hiç olmamaktadır. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişlerinin yapmış oldukları denetimlerde aynı kriterler değerlendirilmektedir.

4857 sayılı iş kanununda doğrudan yer alması yanında, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesinde eğitimin öneminden hareketle, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin gerçekleştirilmemiş olmasında hem denetimlerde idari para cezası uygulanmakta hem de iş kazası kusurlandırmalarında işverene kusur verilmektedir.

İş kazası ve meslek hastalığının bir işçinin ağır yaralanması, sakat kalması, ölümü gibi sonuçlar doğurması halinde, çok ciddi tazminatlar söz konusu olmaktadır. İşveren kusuru oranında bu tazminatları ödemek durumunda kalmaktadır. Ayrıca şikayete bağlı olmaksızın savcı tarafından açılan  kamu davalarında T.C. kanunlarına göre 2 ay - 15 yıl arasında hapis cezaları öngörülmektedir.

İşte bu cezaları ödememek yada en az oranda ödemek ve hapis cezaları riskiyle karşı karşıya kalmamak için ve en önemlisi insan hayatına verilen değerin artması için iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Güncellenecek

  • Danışmanlık