BEY HEKİM MÜHENDİSLİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM DANIŞMA

OSGB, yani Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, işletmelere iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı hizmeti sunan ve mevzuatta yer alan fiziki ve tıbbi yeterliliğe sahip kuruluşlardır. İşyerinde sigortalı olarak çalışanı olan tüm işyerleri, 6331 sayılı kanun ve ardından çıkan yönetmeliklere uygun olarak iş yerinin tehlike sınıfı ve durumuna göre iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yerine getirmek zorundadır.

İşverenler, OSGB tarafından sunulan hizmetler sayesinde iş yerlerinde karşılaşılacak olası birçok problemin önüne geçer. OSGB’ler verdikleri eğitimler ve işyerinde yaşanabilecek kaza, yangın, deprem gibi durumlar için aldıkları önlemler ile iş yerinin kesintisiz bir şekilde güvenli olarak çalışmasını sağlar. Ayrıca OSGB’ler sahip oldukları iş yeri hekimi ve iş yeri hemşiresi ile çalışanların sağlık taramalarını ve kontrollerini de gerçekleştirirler. Bu kontroller için mobil sağlık hizmeti de sunarlar.

Konya çeşitli sanayi kuruluşları ve işletmelerin bulunduğu önemli bir merkez konumundadır. Bu sebeple Konya’da OSGB’ye ihtiyacı yüksektir. Konya OSGB hizmetleri kapsamında firmaya, iş güvenliği eğitimi, mobil sağlık hizmetleri ve çalışanların OSGB eğitimi gibi çeşitli hizmetler sunulur. Tüm işletmelerde olduğu gibi Konya’da yer alan işletmelerde de OSGB’ler daha güvenli iş yeri için çeşitli prosedürlerin yerine getirilmesini sağlarlar. Konya İş Güvenliği hizmetleri sayesinde çalışanlar kazalara yönelik daha bilinçlenmiş, iş yeri acil durumlar için bir plana sahip olmuş olur.

OSGB’lerin sunduğu en önemli hizmetlerin başında mobil sağlık hizmeti gelir. OSGB’ler, mevzuat gereği tıbbi alt yapı ile iş yeri hekimi ve iş yeri hemşiresine sahiptir. OSGB’ler sahip olduğu bu imkânlar sayesinde akciğer grafisi, kan sayımı, idrar tahlili, göz taraması, karaciğer fonksiyon testleri gibi laboratuvar tetkikleri, solunum fonksiyonu testleri, odyometre testleri gibi sağlık hizmetlerini verebilir. Konya’da yer alan sanayi kuruluşları ve işletmeler mevzuatta gerekli olan tüm sağlık tetkikleri ve kontrollerini yapmalıdır. Konya Mobil Sağlık hizmetleri ile bahsedilen tüm testler ve tetkikler yer almalıdır. OSGB’lerde yer alan sağlık hizmetleri sayesinde yaşanacak sağlık problemlerinin önüne geçilmesi mümkün hale gelir.

OSGB

  • Danışmanlık Hizmetleri