ASGEM İŞ SAĞLIĞI VE GÜV.EĞİT.DANIŞ.TİC.LTD.ŞTİ.

Asgem Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB),firma ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak konusunda önemli deneyim ve birikime ulaşmıştır. Asgem, ulusal şirketlere yönelik iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde, şirketlerin kapasite ve sunduğu hizmet çeşitliliklerini inceleyerek etkin çözümler sunmaktadır.

ASGEM Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, profesyonel danışmanların, doktorların ve mühendislerin bir araya gelmesiyle oluştu. Bilim ve hukuk  temelinde, gelişim ve değişimi içinde barındıran, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren bir eğitim ,denetim ve danışmanlık kuruluşudur.

ASGEM Ortak Sağlık ve Güvenlik Biriminin amacı; İnsan merkezli, çevreye duyarlı, güvenli çalışma alanları oluşturarak, sağlıklı çalışan, sağlıklı çevre, sağlıklı toplum döngüsünün sürekliliğini sağlamaktır.

ASGEM Ortak Sağlık ve Güvenlik Biriminin hedefi; Türkiye’de ve dünyada güvensiz ve sağlıksız çalışma alanlarından kaynaklanan iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle meydana gelen insan ve iş gücü kaybının oluşturduğu, sağlıksız birey ,mutsuz aile, kirlenmiş çevre, sorunlu toplum ve kalitesiz ürün oluşumunun önlenmesinde katkıda bulunmaktır.

Amacımız ve hedefimiz doğrultusunda, Asgem Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) çalışmalarımız;

İşyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla;

İşyerinde sağlık ve güvenlik risklerine karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici ve düzeltici faaliyeti kapsayan çalışma ortamı gözetimi,
İşçilerin sağlığını korumak ve geliştirmek amacı ile işçilere verilecek sağlık gözetimi, İşçilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ve bilgilendirilmesi,
 İşyerinde kaza, yangın, doğal afet ve bunun gibi acil müdahale gerektiren durumların belirlenmesi,
Acil durum eylem planlarının hazırlanması,
İlkyardım ve acil müdahale bakımından yapılması gereken uygulamaların organizasyonu ve ilgili diğer birim, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılması,
Çalışma ortamının gözetimine ve işçilerin sağlık gözetimine ait bütün bilgilerin kayıt altına alınması,
İşçilerin yaptıkları işler, işyerinde yapılan risk değerlendirme sonuçları ve maruziyet bilgileri ile işe giriş muayeneleri, periyodik sağlık muayeneleri sonuçları ve iş kazaları ile meslek hastalıkları kayıtlarının, işyerindeki kişisel sağlık dosyalarında gizlilik ilkesine uyularak saklanması, konularında tüm süreç ve takip uygulamalarını en üst seviyede yerine getirmekteyiz.

Güncellenecek

  • Danışmanlık Hizmetleri