ECOSAVE ÇEVRE VE ENERJİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MALKARA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ŞUBESİ

Ecosave Çevre ve Enerji A.Ş., günümüzün en büyük çevre kirliliği kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 1000 yılda yok olan ÖTL’nin (Ömrünü Tamamlamış Lastik) çevreye zarar vermeden geri dönüştürülmesi ve sanayi için yeniden kullanılabilir malzemeye dönüştürülmesi amacıyla kurulmuştur.

Tesis fikir olarak, Türkiye’deki ilklerden biridir. Dünyada Triple Bottomline (Üçlü Dip Yekün) diye tabir edilen hem ekonomik, hem çevresel hem de sosyal katkı üreten işletmelerden birisidir. Bu tarz işletmelerde tüm paydaşlar kazançlı çıkmakta ve sürdürülebilirlik ana temasıyla geleceğe yatırım yapılmaktadır.

Tesiste, atıktan üretilen endüstriyel hammaddelerin başında Türkiye’de üretimi olmayan Karbon Siyahı gelmektedir. Karbon Siyahı birçok alanda kullanımı olan Türkiye’nin yüz milyon dolardan fazla dış ticaret açığı verdiği değerli bir hammaddedir. Ecosave kullandığı teknolojiyle karbon siyahı üreterek ülkemizin GİTES (Girdi Tedarik Stratejisi) yaklaşımına uygun olarak dış ticaret açığını düşürecek hammadde üretmektedir. Bu üretim karbon ayak izini azalttığı gibi gönüllü pazarda kullanılabilecek karbon sertifikası da üretmektedir.

Türkiye’de çevre bilinci yükseldikçe Ecosave benzeri tesislerin daha fazla ilgi ve yatırım çekeceğine inanıyoruz.

Güncellenecek

  • Atık Yakma ve Beraber Yakma