ÖZDEMİR ANTİMUAN MADENLERİ A.Ş. TURHAL ŞB

Özdemir Antimuan Madenleri A.Ş. Turhal Maden İşletmesi, Orta Karadeniz Kuzeydoğu’sunda Tokat İli Turhal İlçesinin Elalmış Köyü sınırları içinde olup, şirket merkezi Ankara’dır. Şirket tesisleri, aşağıda belirtilen üç gruba ayrılabilir:

Tüvönan Antimon’un çıkarıldığı yeraltı madeni,
Antimon konsantresinin üretildiği mineral proses fabrikası,
Antimon Trioksit ve metal (Regulus) üretimin yapıldığı Antimon İzabe (Arıtma) Tesisi (Üretim faaliyetlerine son verilmiştir.)
Ürettiğimiz Antimon Konsantre tamamı dünya kalitesinde ve satılabilir niteliktedir. Kalite standartlarını sürekli koruyabilmek için tüm ürünler, müşterilerin memnuniyetine yönelik olarak laboratuvarlarımızda kimyasal analiz ve testlerden geçmektedir. Bu sayede ürünlerimizin kalitesi ve antimon içeriğinin sürekliliği esastır.

Üretim çalışmalarının 1900 lü yıllara kadar uzandığı Turhal Antimon sahalarında, 1987-1997 yılları arasında üretime ara verilmiştir. 1997 yılında üretim çalışmaları tekrar başlamıştır. Rezerv artımına dönük olarak başlatılan sondajlar halen devam etmektedir. Sahadaki cevher potansiyeli birkaç milyon ton mertebesindedir.

Güncellenecek

  • Maden Atığı Bertaraf - Depolama Kategori B