ESAN ECZACIBAŞI ENDÜSTRİYEL HAMMADDE SAN.VE TİC. A.Ş. İNLİCE ŞUBESİ

Eczacıbaşı Topluluğu’nun seramik fabrikalarına hammadde temini amacı ile 1978 yılında kurulan Esan, bugün Türkiye'nin önde gelen endüstriyel mineral ve metalik maden üretici ve ihracatçılarından biridir. Sektöründe birçok ilki gerçekleştiren Esan, bugün yılda 3.000.000 tonun üzerinde üretimiyle Avrupa’nın en büyük endüstriyel mineral sağlayıcılarından biridir. Esan aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kurşun ihracatçısı konumundadır.
 
Esan kendi ürettiği endüstriyel hammadde ve metalik madenlerin satış faaliyetlerine ek olarak, ticari ürünlerin çeşitli sektörlere pazarlama ve satışını da gerçekleştiriyor. Esan bugün 150’den fazla ürünüyle başta seramik sanayi olmak üzere, kaynak elektrod, cam, refrakter, emaye, abrasiv, boya, plastik ve kompoze taş sektörlerine hizmet sunuyor.
 
Geniş ürün yelpazesiyle günlük hayattaki birçok ürünün üretilmesinde katkısı olan Esan, yüksek satış hacmi ile Türkiye’nin en büyük 104. sanayi kuruluşudur (İSO 500). Bugün için Esan’a ait ocaklardan 40 tanesi faaliyette olup, bu ocaklardan çıkarılan madenler Bozüyük, Sarıbeyli, Çine, Milas, İnlice ve Balya’da bulunan 8 tesiste işlenmektedir.
 
Halihazırda 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren Esan yurtdışındaki müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, 2005 yılında İtalya’da Esan Italia Minerals şirketini kurdu ve Ukrayna ile Çin’de temsilcilik ofislerini faaliyete geçirdi. Esan, yurtdışındaki gelişimini Kosova, Portekiz ve Kazakistan’daki arama faaliyetleri ile sürdürüyor.
 
Sürdürülebilir madencilik anlayışı ile Esan, faaliyette bulunduğu bölgelerde çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı amaçlayarak, bu doğrultuda tüm faaliyet alanlarında geçerli iş sağlığı ve güvenliği ile çevre ve sosyal sorumluluk politika ve prosedürlerini takip ediyor.
Faaliyet bölgelerinde gerek yerel istihdam ve yerel satın alma politikalarıyla, gerek toplumsal gelişimi destekleyen kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürülebilir bir topluma katkı sağlamaya çalışmaktadır. Son 10 yılda 100.000’den fazla ağaç dikimi gerçekleştiren Esan, daha iyi bir gelecek için 40. yılını da 40.000 ağaç dikerek kutlamıştır. Sürdürülebilir bir çevre için karbon salınımının azaltılması amacıyla yenilenebilir kaynakların kullanımının artırılması yolunda çalışmalar yapan Esan, 2 farklı tesiste kurduğu güneş enerjisi santralleri ile yılda yaklaşık 2 milyon tondan fazla karbon salınımını engellemeyi amaçlıyor.

Güncellenecek

  • Maden Atığı Bertaraf - Depolama Kategori B