SANN MADENİ YAĞ GERİ DÖNÜŞÜM TAŞIMACILIK SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ.

I. Kategori Atık Yağ
Bu kategoride yer alan atık yağlardaki PCB, toplam halojen ve ağır metal gibi kirleticiler aşağıdaki tabloda verilen sınır değerlerin altındadır. Bu kategorideki atık yağların öncelikle rejenerasyon ve rafinasyon yolu ile geri kazanımlarının sağlanması gerekmektedir. Bu kategorideki yağlar 21 nci maddede belirtilen koşullar nedeniyle enerji geri kazanımı amacıyla kullanılabilir.
II. Kategori Atık Yağ
Bu kategorideki atık yağlar Bakanlıktan (Değişik ibare:R.G-30/3/2010-27537) çevre lisansı almış tesislerde enerji geri kazanımı amacıyla kullanıma uygun atık yağlardır. Ancak klorür, toplam halojen ve PCB parametreleri aşılmayan endüstriyel atık yağların rejenerasyon ve rafinasyon yoluyla geri kazanımı mümkündür.
III. Kategori Atık Yağ
Bu kategoride yer alan atık yağlardaki ağır metaller aşağıdaki tabloda verilen sınır değerlerin üzerindedir. Klorür ile toplam halojenler 2000 ppm’in, PCB ise 50 ppm’in üzerindedir. Rejenerasyon ve rafinasyona uygun olmayan, yakıt olarak kullanılması insan ve çevre sağlığı açısından risk yaratan ve (Değişik ibare:R.G-30/3/2010-27537) çevre lisansı tehlikeli" atık yakma tesislerinde yakılarak zararsız hale getirilmesi gereken atık yağlardır.

Güncellenecek

  • Atık Yağ Geri Kazanım