ETİ GÜMÜŞ ANONİM ŞİRKETİ

Misyonumuz
Ülkemizin öz kaynaklarını verimli olarak değerlendirerek ekonomiye kazandırmak ve istihdamı artırmaktır.

Vizyonumuz
Faaliyetlerimizi yürütürken önce insan ve çevreyi gözetmek, ekonomik kazanç elde ederken azami düzeyde yerel kaynaklarla çalışarak katma değer yaratmaktır.

Kısa Tarihçe
Eti Gümüş A.Ş. tesisleri, 13 ağustos 2004 tarihinde sonuçlanan özelleşme kapsamında Yıldızlar SSS Holding bünyesine katılmış ve halen bir grup şirketi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Özelleşme sonrasında, bir yandan AR-GE çalışmaları başlatılırken diğer yandan da hızlı bir şekilde modernizasyon ve rehabilitasyon çalışmaları yanında özellikle Teknolojik Verim artışına yönelik yatırım faaliyetlerine girişilmiştir.

Şirket, gümüş üretimi için gerekli cevheri kendisine ait sahalardan açık işletme yöntemi ile karşılamakta olup, rezerv geliştirme için mevcut ekipmanlarla sürekli olarak sondaj çalışmaları yürütülmektedir.

Eti Gümüş A.Ş., dünya metal gümüş üretiminde Türkiye’yi üst sıralara taşımıştır. Silver Institute 2014-2015 yılı verilerine göre dünya gümüş üreticisi ülkeler sıralamasında Türkiye, Eti Gümüş A.Ş.'nin önemli katkılarıyla 18. sırada yer almıştır. Yine aynı kaynaktan alınan verilere göre, Gümüşköy bölgesinde bulunan maden sahası, cevher potansiyeli açısından dünya sıralamasında 11. sırada yer almıştır.

Güncellenecek

  • Maden Atığı Bertaraf - Depolama Kategori A