KAYNAK İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ DAN. VE ÖZEL SAĞLIK ÖZEL EĞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE BAKIŞIMIZ

İşyeri hekimliği ve/veya İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmeti talep eden işletmelerde verilecek olan hizmetin kaliteli ve uygun verilebilmesi için ‘’ İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği ‘’doğrultusunda işletmede kurulmuş bir birim varsa donanımına bakılır, yoksa kurmak amaçlı olarak yönetmelik hükümlerine göre yön gösterilir.

Bunun için ;

-İşletme gezilir ,ön risk analiz çalışması yapılır ve hizmet eksiklikleri belirlenir
-İşletmenin üretim prosesi
-Konumu (çevresel riskler vb.),
-Yapısı
-Tehlike Sınıfı (İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Listesi Tebliği)
-Büyüklüğü (İşveren ve Alt işverenlere bağlı çalışan işçi sayısı, İşlerin mekansal dağılımı, Özürlü ,hükümlü, çocuk işçi vb.)
-Faaliyet Alanı (Kimyasal-Biyolojik, Toz vb. etkenler varlığı)
-Bu Üstteki maddeler doğrultusunda İşletmenin İş Kazaları Meslek Hastalıkları yönünden riskleri ve görev yapacak ekibin yapısı ve çalışma şekli belirlenir. Ekip İşletme hakkında bilgilendirilir işletmeye özel risklere yönelik bilgileri günceller ve planlar.
-İşletmeye özel Sağlık ve Güvenlik Planı / Doküman Hazırlanır.

TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ

-İşletmede İSİG kurulu olup olmadığı ve kurulu ise alınan kararlarının durumuna ve uygulanabilirliğine bakılır
-İşçilerin Sağlık Dosyalarının mevcut olup olmadığına bakılır, varsa muayene ve gerekli tetkiklerin eksiklikleri tespit edilir ve çözüm programı hazırlanır.
-İşçilere İş Sağlığı alanında verilen eğitimlere bakılır, eksik olan eğitimler için programlama yapılır
-İş Sağlığı alanında tutulan tüm kayıtlar, formlar, bildirimler incelenir ,eksiklikler saptanır ve aksiyon planları oluşturulur

Böylece devam eden hizmetin varsa eksiklikleri saptanarak işletmenin gereksinimlerine uygun çalışma planı hazırlanır. Bu plana göre işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları yasa ve yönetmeliklerde belirlenen çerçeve içerisinde yapacakları ve yapılmasını önerecekleri hizmetleri takip ederler.

Güncellenecek

  • Danışmanlık Hizmetleri