MİRHAN ORT AK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ ÖZEL SAĞLIK İNŞAAT EMLAK TARIM TURİZM TEMİZLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

İş Güvenliği Uzmanı Nedir?
İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine İş Güvenliği denir. 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş kanunu kapsamında yer alan iş yerleri kurumlarında İş Güvenliği Uzmanı bulundurmak zorundadır. Firmamız, bu hizmeti verebilmektedir.

İş Güvenliği Uzmanı Amacı;
* Çalışanlara en yüksek sağlıklı ortam sunmak,
* Çalışanları olumsuz etkenlerden korumak,
* İş ve işçi arasında en iyi uyumu sağlamak,
* İşyerlerindeki riskleri tamamen ortadan kaldırmak ya da zararları en aza indirebilmek,
* Oluşabilecek maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmaktır.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6, 7, ve 8 inci maddeleri gereği işverenler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlamakla yükümlülüktür. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri kapsamında yer alan iş güvenliği uzmanlığı hizmetinin aşağıda belirtilen kriterlere uygun olarak yerine getirilmesi gereklidir.

29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik, iş güvenliği uzmanlığı hizmeti ile ilgili esasları belirlemiştir.

Buna göre; iş güvenliği uzmanlarından, (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler. Birden fazla iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesinin gerektiği işyerlerinde, sadece tam süreli olarak görevlendirilen iş güvenliği uzmanının, işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip olması yeterlidir.
İş güvenliği uzmanlarının görevleri aşağıda belirtilmiştir.

Güncellenecek

  • Danışmanlık