ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Koruma Kontrol Laboratuvarı

Çevre Koruma Kontrol Laboratuvarı Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olup, Türkiye’nin en önemli Turizm merkezi olan ilimizde temiz, güvenli ve sürdürülebilir çevreyi korumak bilinciyle Hurma Atıksu Arıtma tesisi içerisinde konumlandırılmıştır.
Laboratuvarımız; Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, ASAT Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği, İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik, Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği, Yüzme Suyunun Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik vb. yasal mevzuatlar çerçevesinde hizmet eden ve çevre alanında gerekli tüm analizlerin gerçekleştirildiği bölgenin en kapsamlı çevre laboratuvarıdır.

Çevre Koruma Kontrol Laboratuvarında Su, Atık su ve Deniz suyu matrikslerinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler gerçekleştirilmektedir. Laboratuvarımız “TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Gereklilikler” standardını sağlayan akredite bir laboratuvardır. Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlik Belgesi"ni alarak bölgenin en kapsamlı, yetkili Çevre Laboratuvarı olmuştur.

Güncellenecek

  • Laboratuvar