EMS ÇEVRE ARAŞT. SOS. HİZ. VE EĞT. DAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, Proje Tanıtım Dosyası ve ÇED İzleme Raporlarının hazırlanması konularında şirket profilimizin yeterli olup olmadığı incelenmiş ve Şirketimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “YETERLİK BELGESİ” ni almaya hak kazanmıştır.

Çevre ve Ekolojik Danışmanlık konularında öncü kuruluşlardan biri olmaya aday EMS Çevre; Ekosistem ve Çevre Yönetimi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve Çevresel İzleme Hizmetlerini profesyonel bir yaklaşımla geliştirmeyi hedeflemektedir.

Çevre alanında hizmet veren şirketimizin ana çalışma birimlerinden olan Çevresel Etki Değerlendirme ve İzleme Biriminde; ÇED Raporları, Proje Tanıtım Dosyaları (PTD), ÇED sonrası (inşaat ve işletme aşamalarında) İzleme, Çevre Yönetim Planlarının Hazırlanması, Hava Kirleticilerinin Atmosferik Dağılım Modellemeleri, Gürültü Modellemeleri, vb konular yer almaktadır.

Başta Enerji Yatırımları, Madencilik olmak üzere, Turizm ve Konut Yatırımları, Ulaşım ve Kıyı Yatırımları, Sanayi Yatırımları, Tarım ve Gıda Tesisleri, Atık ve Kimya Tesisleri, gibi hemen hemen tüm sektörlerde, Türkiye'nin birçok bölgesindeki yatırımlar için Çevresel Etki Değerlendirme çalışması yapılmış ve 'ÇED Olumlu/ÇED Gerekli Değildir' kararı alınmıştır.

Şirketimiz özellikle Enerji ve Madencilik alanındaki (termik santraller, hidroelektrik santraller, rüzgar enerji santralleri ve enerji iletim hatları) yatırımlar konusunda çok fazla çalışma yapmış olup, bu konuda süreci devam eden ve tamamlanmış birçok Çevresel Etki Değerlendirme çalışmaları bulunmaktadır. Bu yatırımlar için özellikle hazırlanması gerekli bulunan 'Ekosistem Değerlendirme Raporları', 'Sosyal Etki Değerlendirme Raporları' , 'Peyzaj Onarım Planları', 'Ornitoloji Raporları', 'Mansap Su Kullanım Hakları Raporları' vb. çalışmalarda özellikle tecrübe sahibidir.

Şirketimiz Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter Ve İzlenmesi, Gelişme Planları, Uzun Devreli Gelişme Planları, Göl Aynası Altında Kalacak Bitki Türlerinin Tespiti, Tür Eylem Planlarının Hazırlanması işleri ile Kamu ihalelerinde de kendini göstermiş aynı anda 30’ u aşkın akademisyen koordinasyonunu sağlayarak en az iki yıl sürecek olan işleri başarılı bir şekilde yürütmekte ve sektörde bu anlamda da önde gelen firmalar arasında ilk sıralarda yer edinmektedir.

Şirketimizde çalışmalar, aralarında Maden Mühendisi, Biyolog, Çevre Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Sosyolog, Peyzaj Mimarı vb farklı disiplin dallarından oluşan bir ekip tarafından yürütülmekte olup, yatırımın türüne göre ilave olarak Üniversite Akademik Kadrolarından da yararlanılmaktadır.

ÇED çalışmaları yapan şirketlerin çoğunun aksine, EMS Çevre sadece ÇED Raporu hazırlamayı değil, ÇED öncesi inceleme, yer seçimi konuları, yatırımın çevresel danışmanlığı vb konuları ile Araştırma Projelerinin hazırlanması ve ÇED çalışmalarına entegre edilmesini de yükümlülük olarak kabul etmekte ve çalışmaları bu kapsamda yürütmektedir.

Güncellenecek

  • Danışmanlık Hizmetleri