DOLFEN DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK A.Ş.

Dolfen, teknik bir terim olarak, gemileri yanaştırmak veya bağlamak için kıyıdan uzakta inşa edilmiş nispeten küçük bir yapı anlamına gelir. Dolfen'in tanımı ve uzmanlık alanımız ile ilgili olarak logomuzdaki mavi renk denizi ve sahili, iki yunus akıllı ve hassas iletişimi simgelemekte ve yunusları çevreleyen kare ise şirketimizin mühendislik geçmişine bir referans teşkil etmektedir.

Dolfen çok sayıda Kıyı, Deniz, İnşaat, Çevre Mühendisi istihdam etmekte ve ilgili projelerde Jeoloji, Elektrik, Mekanik, Harita Mühendisleri ve Mimarilerle birlikte çalışmaktadır. Şirketimizin akademik çevrelerle de güçlü bağları vardır. 

Dolfen, kuruluşundan bu yana Kıyı ve Deniz Mühendisliği sektörünün önemli bir oyuncusu olup, Türkiye'nin kıyı yapılarının önemli bir kısmı (kargo limanları, kruvaziyer limanları, çeşitli amaçlı rıhtımlar, tersaneler, yat limanları, balıkçılık, kızak vb.) Dolfen, Türkmenistan, Pakistan, Abhazya, BAE, Umman, Kamerun, Tunus, Libya, Ürdün, Suriye, Kuzey Kıbrıs ve İtalya gibi diğer ülkelerde de başarılı projeler gerçekleştirmiştir.

Dolfen'in uzmanlık alanı ulaşım, turizm, tarım ve çevre sektörlerini kapsamaktadır. Aşağıda, Dolfen'in ağırlıklı olarak kıyı ve okyanus mühendisliği tarafında tamamladığı hizmetlerden bazıları yer almaktadır.

Yatırım Projelerinin Fizibilite Çalışmaları

- Teknik ve ekonomik fizibilite
- Finansal analiz
- Risk analizi
- Çevresel değerlendirmeler

Mühendislik Tasarımları (Kıyı ve Deniz Yapıları)

- Genel tasarım
- Planlama
- Geoteknik ve temel değerlendirmeleri
- Yapısal tasarım, altyapı-mimari-çevre tasarımı
- Kıyı yönetimi ve koruma çalışmaları
- Güçlendirme projeleri
Teknik Danışmanlık
- Teknoloji transferi vekaleti
- Bağımsız denetim çalışması
- Mevcut yapılarda yapısal kontrol ve rehabilitasyon
- Kıyı yönetimi ve koruma çalışmaları
- Deniz suyu alma ve deşarj projeleri
- ÇED ve imar planı danışmanlığı
- ÇED raporlarının hazırlanması ve ilgili kurumlardan onay alınması
- İmar planlarının hazırlanması ve ilgili kurumlardan onay alınması

Güncellenecek

  • Danışmanlık Hizmetleri