HEKSAGON KATI ATIK YÖNETİMİ SANAYİİ VE TİC.A.Ş.

Heksagon Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Heksagon Global'in katı atık yönetimi projelerini geliştiren ve yöneten iştiraki olarak 2008 yılında İstanbul'da kurulmuştur.

Küresel ısınmanın etkisini her geçen gün hissettiğimiz, çevre bilincinin giderek arttığı günümüzde katı atık yönetimi ile ilgili teknolojiler hızla gelişmekte, yaptırımlar da artmaktadır. Çevreyi koruma amaçlı bu sektöre verilen teşvik, imtiyazlar ve sektörün sahip olduğu fırsatlar sebebiyle katı atık yönetimi projeleri Heksagon ve Kıraça grupları için yeni bir yatırım alanı olmuştur. Türkiye'de kabul edilen yeni yasal çerçevede, belediyeler bundan sonra kentsel atıklarını çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmekle yükümlüdürler. Yerel yönetimler bugüne kadar uyguladıkları "vahşi depolama" yöntemini bırakıp kentsel atıklarını rasyonel biçimde bertaraf etmeye zorunludurlar. Günlük kişi başı 1,21 kg katı atık üretilen Türkiye'de 3.215 belediye, yıllık 30 milyon ton çöpü yönetmek zorundadır. Bu 3.215 belediyeden sadece 12'sinde AB standartlarında düzenli atık depolama alanı ve bünyesinde de yakma tesisi mevcuttur. Hedef, katı atıkların üretimini kaynakta asgariye indirirken, toplanan kentsel katı atıkların da azami oranda değerlendirilmesi, yani geri dönüşüm ve geri kazanımı en fazlaya çıkaracak teknolojilerin uygulanmasıdır.

Katı atıkların kaynakta ayrıştırılarak toplanması, işlenmesi, geri dönüştürülmesi, biyogaz aracılığı ile elektrik ve ısı enerjisi elde edilmesi ve organik gübre üretilmesi ve değerlendirilemeyen atıkların da nihai bertarafı alanlarında faaliyet gösteren Hexagon Katı Atık Yönetimi'nin bu kapsamda birinin ihalesi tamamlanmış ve yapımı tamamlanmış bir projesi ve hazırlıklarını da sürdürdüğü bir dizi diğer katı atık yönetimi projesi bulunmaktadır.

Güncellenecek

  • Biyobozunur Atık İşleme - Kompost