PANAB TEKİRDAĞ ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA ŞUBESİ

Ülkemizde alternatif enerji üretimi konusunda yatırımlar yapma, atık geri kazanımı, bertarafı ve ıslahı konusunda yenilikçi teknolojilerin hayata geçirilmesi, üretimi ve uygulama merkezi olma hedefi ile 2019 yılında kurulmuştur.

Türkiye genelinde; vahşi depolama sahalarının rehabilitasyonu, düzenli depolama alanlarının projelendirilmesi ve işletilmesi, biyometanizasyon, gazlaştırma-yakma ile enerji üretimi, Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretimi, ambalaj ve hafriyat atıklarının geri kazanımı, tehlikeli ve tıbbi atıkların bertaraf edilmesi gibi eş zamanlı yürütülen ıslah ve geri kazanım alanlarının faaliyetleri ve bu faaliyetler odaklı mühendislik, taahhüt ve danışmanlık hizmetlerini sunmaktadır.

Gerçekleştirilen ve devam eden projelerlemizle; amaçlanan atık miktarını en aza indirerek depolama alanlarının ömrünü uzatarak, depolama alanları için ayrılan toprakların daha nitelikli kullanılmasını sağlamaktayız.

Gerçekleştirdiğimiz AR-GE çalışmalarımız ve yenilikçi makine üretimimizle atık yönetimi sektörüne bambaşka bir perspektif getirmiş olmanın gururu ile azimli çalışmalarımıza durmadan devam etmekteyiz.

Tesislerimizin lisans gücü 29 ünite (1,451 MWm / 1,414 MWe) ve 3 ünite (1,602 MWm / 1,560 MWe) olmak üzere toplam 45,686 MWe/Saat olup, gaz sahası ve çürütme tanklarında oluşan metan gazı, gaz motorları ile elektrik enerjisine çevrilmekte ve ulusal hatta gönderilmektedir.

Aylık 277.076 konutun elektrik ihtiyacını karşılamakta olup, aylık 16.446 ton metan gazını yakarak sera gazı oluşumunu engelliyoruz. Geleceğe daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre bırakmanın hedefimizi, her geçen gün ileriye taşıyarak yolumuza devam ediyoruz.

Güncellenecek

  • Tıbbi Atık Sterilizasyon