TEKNODROM DEĞERLİ MADENLER GERİ DÖNÜŞÜM İTHALAT VE İHRACAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2007 yılında Türkiye'de İlk ve Tek otomobil katalizörleri geri kazanımını AR-GE sini ve üretimini gerçekleştirmiş ve Platin , Paladyum ve Rodyum değerli madenlerini küresel ekonomiye geri kazandırmıştır.

2015 yılında Türkiye'de İlk ve Tek Hurda elektronik kartlardan Altın, Gümüş, Paladyum, Bakır, Alüminyum, Demir, Krom, Kalay, Kurşun, değerli madenlerini geri kazanarak küresel ekonomiye katkıda bulunmuştur.
  1. Bu çalışmaları yaparken Çevreye Doğaya en yüksek önemi vererek tüm tedbirleri alarak başarılı şekilde gerçekleştirmiştir.
  2. 2017 senesinden günümüze kadar da ithal edilen ürünler üzerinde AR-GE çalışmalarını yaparak Türkiye'de üretilmek üzere çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Sonuçlandırılan AR-GE ler ve üretime geçmeye hazır projeler aşağıdaki gibidir.
  3. Otomobil lastiklerinden soğutma yöntemiyle kauçuk geri kazanımı, çelik geri kazanımı
  4. Elektronik Hurda Kartlardan geri kazanılan %72 iskontolu %99.99 saflıkta bakırlar ile Bakır sülfat üretimi, filmaşin üretimi,
  5. Yaşamın vazgeçilmez enerjileri Piller ve Akümülatörlerden kurşun, çinko mangan gibi metallerin geri kazanılması ve en önemlisi kontrollü bir şekilde pillerin imha edilerek hem çevreye hem de ekonomiye destek sağlanması
  6. Selenyum, Tellür, Galyum, Rutenyum, Tantalyum gibi metallerin geri kazanılması AR-GE çalışmasında devam etmektedir.
  7. Katalizörlerden elde edilen Rodyum madeni ile Rodaj sıvıları üretilmesi
  8. Baryum madeni ile kimyasal ürünlerin üretilmesi
  9. Geri kazanılmış Paladyum madeni ile ithal edilen kimyasal ürünlerin üretilmesi
  10. Ürettiğimiz mamül ile kurşun geçirmez plastik yapımı
  11. Hassas Değerliklerde alaşım metal üretimi (Uçak Malzemeleri, Uydu ve uzay sanayi)

Teknodrom Değerli Madenler Geri Dönüşüm A.Ş. firması ve aktif 200 kişilik çalışanı 3 ayrı lokasyonlarda bulunan fabrikaları ile uluslararası piyasada söz sahibi olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

Tehlikesiz Atıklar Toplama Ayırma Belgesi

Geçici Faaliyet Belgesi

  • Tehlikeli Atık Geri Kazanım
  • Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme
  • Tehlikesiz Atık Toplama/Ayırma