MUZAFFER PINARBAŞI CAM ŞİŞE İŞLETMESİ

 1997 yılında Şişe Cam Holding bünyesindeki, Anadolu Cam Sanayi A.Ş. ile anlaşarak Ege Bölgesi Cam Kırığı Ana Tedarikçisi olmuştur. 1997 yılında gereken yatırımları yaparak Cam Ambalaj Atıklarını, cam harmanına doğrudan hammadde olarak vermeye olanak sağlayan fırına hazır cam kırığı tesisini kurmuştur. Bu tesis Anadolu Cam Sanayi fabrikalarının dışında kurulan ilk özel yatırım olma özelliğine de sahip bulunmaktadır.

1997 yılında İzmir , Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Balıkesir, Çanakkale  il sınırları içerisinde yaklaşık 50 belediyede 1.500 noktada kumbaralar aracılığı ile Cam Ambalaj Atığı toplama sistemini kurup, işletmiştir. Vinçli ve damperli kamyonlar aracılığı ile Cam Şişe Kumbarasılarda biriken ambalaj atıkları toplanıp, geri kazanılması sağlanmıştır.

1997 yılında EGEÇEV firması kardeş firmamız olarak faaliyetine başlamıştır.

1998 yılında cam ambalaj atığının, yanı sıra PET ambalaj atığı alımlarına başlayan işletmemiz, öncelikle PET ambalaj atıklarını toplayıp, preslemeye başlamıştır. 2001 yılından itibaren PET ambalajlarının kırma ve yıkamasına dönük olarak yeni bir tesis kurmuştur. PET ambalaj atıklarının ayıklanıp, kırılması ve ardından yıkanıp, kurutulması sonucunda üretilen yıkanmış PET şişe kırığı üretiminde ülkemizin büyük işletmelerinden biri olmuştur.

İşletmelerimiz Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından , Katı Atıkların Kontrolü  hükümlerine göre Toplama ve Ayırma Tesisi Lisansı ile Geri Dönüşüm Tesis Lisansı alan ilk işletmelerden olmuştur. Halen Çevre ve Orman Bakanlığından, Lisanslı Toplama ve Ayırma Tesis Lisansı ile Geri Dönüşüm Tesis Lisansı bulunan bir işletme olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Güncellenecek

  • Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tip 2