KAR AMBALAJ ATIKLARI TOPLAMA AYRIŞTIRMA GERİ DÖNÜŞÜM NAKLİYAT İNŞAAT TURİZM MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Kuruluşumuz  Adil Çelik, Aslan Çelik, Şafak Bayrak öncülüğünde 2010 yılında ambalaj atıkları toplama ayırma tesisi olarak yap işlet devret modeliyle kurulmuştur.

Daha sonra belediye katı atıklarının ön ayrıştırmasının yapılması için yeni yatırımlar yapmış, hem bulunduğu düzenli deponitenin ömrünü uzatmış hem de bulunduğu bölgede çevrenin daha az kirlenmesini sağlamış, bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlamış onlarca insanı istihdam edilmesini sağlamıştır.

Kuruluşumuz atıkların termal olarak yakılıp yenilenebilir enerji sektörün de de janler teknolojisiyle birleşip önemli projeleri hayata geçirmeye başlamıştır.

Böylece sürdürülebilir bir çevre için uygun teknolojiler ve projeler geliştirmeye devam etmektedir.

Türkiye’nin ve Dünya’nın gözde turizm merkezlerinden bir bölgede hizmet vermekteyiz. Bölgenin coğrafi koşulları itibariyle, Sarıgerme Plajı, Dalyan İztuzu Plajı, Köyceğiz Gölü, Sığla Ormanları gibi yerlerle oldukça dikkat çeken bir turizm bölgesidir. Böylesine turist çeken bir yerde oluşan atık miktarı da haliyle artmaktadır. Tesisimizin kapasitesi ve imkanları da dönemsel nüfus artışını karşılamaktadır. Otellerle bağlantılı olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla bulunduğumuz bölgenin doğasına zarar vermeden oluşan atığı kaynağında ayrıştırma çalışmalarını yürütmekteyiz. Başta belediyeler ve oteller olmak üzere, okullar, marketler gibi ambalaj atığı oluşum noktalarına ulaşarak yine buralar da kaynağında atığa ulaşma prensibini edinmekteyiz. Özellikle bu konuda “ağaç yaşken eğilir” felsefesiyle okullarda eğitimler verilmeye başlanmıştır. Çocuklar yoluyla konutlara ulaşıma gidilmeye çalışılmaktadır.

Güncellenecek

  • Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tip 2