ATLAS ENERJİ ÜRETİM A.Ş. İSKENDERUN ŞUBESİ (ENDÜSTRİYEL ATIK DEPOLAMA TESİSİ)

Diler Holding mevcut islerinin hacmini artirmayi ve istigal alanlarini çesitlendirmeyi amaçlamaktadir. Türkiye'de elektrik enerjisi açigi beklenmesi ve Holding'in kendi sirketlerinin enerji tüketim degerleri dikkate alindiginda elektrik üretim yatirimlari Holding için uygun bir seçenek olarak ortaya çikmaktadir. Diler, Türkiye enerji sektörüne önemli ölçüde katki saglayan gruplardan biri olmayi hedef almis ve bunu gerçeklestirmek için 2005 yilinda Diler Elektrik Üretim A.S.'ni, 2008 yilinda ise Atlas Enerji Üretim A.S.'ni kurmustur.

Atlas Enerji Üretim A.S. elektrik üretimi ve ticareti amaciyla kurulmustur. Sirket merkezi Istanbul'da olup projelerle ilgili tüm resmi formaliteler ve teknik konular Ankara'daki temsilcilik ofisinden, kömür yakitli termik santral ise Iskenderun'dan yönetilmektedir.

Atlas Enerji Üretim A.S. 2 x 600 MW Iskenderun Kömür yakitli Termik Santral Projesinin elektrik üretim lisansini EPDK'dan (Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu) almis bulunmaktadir. Sirket, uzun vadede, dogal gaz, rüzgar ve jeotermal santrallari kurmayi da planlamaktadir.

2 x 600 MW Termik Santral Projesi iki safhada tamamlanmistir. Ilk safhada ilk ünite ile iki üniteye ortak tesisler (baca, türbin-jeneratör binasi, su tasfiye tesisi binasi, deniz suyu ile sogutma sistemi insaat isleri, kömür depolama alani, vb.) yapilmistir. Iki ünite yilda 8.500.000 MWh üretecektir.

Santralin tasariminda süperkritik kazan teknolojisi olarak dizayn edilmis olup sogutma suyu olarak deniz suyu kullanilmistir. Santral Türkiye'nin tüm çevre mevzuatina uygun olarak isletilmektedir.

Iskenderun termik santrali projesinin ÇED (Çevresel Etki Degerlendirme) Olumlu Karari Çevre ve Orman Bakanligi'ndan alinmistir.

Ilk ünite Agustos-2014'de, ikinci ünite Aralik-2014'de ticari isletmeye girmistir.

Termik santralda yaklasik 280 personel çalismaktadir.

Türkiye'de halen kisi basina yillik elektrik tüketimi 2,090 kWh olup 6,460 kWh'lik Avrupa Birligi ortalamasinin oldukça altindadir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi (ETKB) tarafindan 2004-2020 yillari arasi için yapilan öngörülerde %7.7'lik kümülatif yillik artis orani ile Türkiye'deki kisi basina yillik tüketimin 2020 yilinda 5,700 kWh'e ulasmasi beklenmektedir.

Atlas Enerji Üretim A.S, Türkiye enerji sektörünün önemli katilimcilarindan biridir.

Güncellenecek

  • Düzenli Depolama - 2. Sınıf (Belediye Atıkları ve Tehlikesiz Atık Düzenli Depolama)