POLİTEM PLASTİK VE TEKSTİL PAZARLAMA SANAYİ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

POLITEM, 2006 yılında sanayi sonrası tekstil atıklarını kullanarak PA hammaddeleri üretmek üzere tekstil fiber üretimi alanında faaliyet gösteren aile işletmesinin temelleri üzerine kuruldu. Gerek yurtiçi gerekse ihracat pazarlarında güvenilir bir geri dönüştürülmüş hammadde tedarikçisi olarak yolculuğuna devam ederken, yıllar içerisinde yüksek itibarlı global kimyasal şirketlerin yerel distribütörü olarak ticaret kanalını da genişletti.

Tam entegre, sürdürülebilir bir bileşik üreticisi olma yolunda takip edilen vizyoner bir stratejiyle, 2013 yılının sonunda mühendislik plastik bileşikleri üretmek üzere yatırım yapma kararı alındı. Böylelikle, 2015 yılında, Çerkezköy, Tekirdağ’da bulunan yeni fabrikada mücadeleli bir yolculuk başladı.

2015’de yılda 18000 ton olan üretim kapasitesi, yıldan yıla aşamalı olarak artış gösterdi. 2018 yılında yılda 30000 tonluk iş hacmine ulaşılmasının ardından POLITEM, 2021 yılında 60.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip 12000 metrekarelik tesisinde, geri dönüşüm, bileşik üretimi ve ticari olmak üzere üç ana iş kolunda hizmet vererek fark yaratan bir şirket haline dönüştü.

Bu kapsamda spesifik olarak PP bileşik üretimine ayrılan 15000 ton/yıl kapasiteye sahip üretim hatlarına yapılan yeni yatırımlarla mevcut PP pazar payını arttırmayı hedeflerken, 2022 yılının başlarında devreye alınan dördüncü iş kolu Plastik Levha Üretimi ile de inovatif çözüm ortağı olma vizyonu doğrultusunda sağlam adımlarla ilerlemektedir.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • Hava Emisyon