FERHAT ELYAF TEKSTİL GERİ DÖN. İNŞ. İTH. VE İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Ham madde kaynaklarının her geçen gün azalması Geri dönüşüm kavramını, üretim yapan tüm sektörler için, zorunlu hale getirdi. Sınırlı kaynakların daha verimli kullanılması zorunluluğu aynı zamanda günümüzde çevreci hareketlerin de öneminin artmasını sağladı.
Tekstil sektörü, üretim ve tüketim açısından bakıldığında, dünyada en fazla hammadde kullanımı yapan sektörlerden biri durumundadır.
Türkiye’de her yıl yaklaşık 850.000 ton tekstil atığı çıkmaktadır. Bu da yaklaşık olarak 3.400.000 dönüm yani 453.000 futbol sahası büyüklüğünde bir arazide üretilen pamuğa eş değerdedir. Böylesi büyük bir ekonomik kayıp zaten sınırlı olan ham madde kaynaklarının çok daha hızlı tüketilmesine sebebiyet vermektedir.


 
 
Geri Dönüşüm Kavramı bu noktada çok daha büyük bir önem kazanıyor. Türkiye’de Tekstil atıklarının geri dönüşüm oranı Ferhat Elyaf gibi çevreci firmaların çabalarıyla günümüzde %70 oranına ulaştı. Yani her yıl yaklaşık 595.000 ton tekstil atığı geri dönüşüme giriyor ve rejenere elyaf olarak ekonomiye kazandırılıyor. Bu da her yıl yaklaşık 2.380.000 dönüm yani 317.000 futbol sahası büyüklüğündeki arazide üretilen pamuğun ekonomiye kazandırılması demek.
Kısacası Ferhat Elyaf, tekstil atıklarının işlenmesi ve Rejenere Elyaf olarak tekrar ekonomiye kazandırılmasında hem ekonomik hem de çevresel anlamda Türkiye’ye önemli bir değer katıyor, Ve böylece ülkemizin “Tarlasız Pamuk Üreticilerinden” biri olma başarısını elinde tutuyor.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım