CME BRONZ METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

1955 yılında İstanbul Perşembe Pazarı Kalafat yerinde rahmetli Cemal ÖZTÜRK bey tarafından kurulup, işe kum döküm yöntemiyle başlayan sahip olduğu bilgi birikimi ve makine parkı sayesinde 1993 yılında savurma döküm, 1996 yılında sürekli döküm yöntemlerinde uzmanlaşarak Bronz , Pirinç ve diğer Bakır alaşımlarının ölçülerinde dökümünü yapmaktadır. Dökmekte olduğumuz alaşımlardan bazıları ;

Mangan Bronzu / Silisyum Bronzu / Kalay Bronzu / Kurşunlu Kalay Bronzu / Yüksek Kurşunlu Kalay Bronzu / Nikel Kalay Bronzu / Aluminyum Bronzu , Pirinçler ve Alüminyum Alaşımları olup istenilen nihai ölçülere modern tezgahlarda hassas toleranslar ile işlenebilmektedir.

Kum döküm ile de 2,5 kg’dan 7000 kg’a kadar yekpare döküm, her türlü modelli iş imalatı yapılmaktadır. Tek vardiya üzerinden yıllık 2800 ton döküm kapasitesine sahiptir.

CME Bronz bilgi birikimi sayesinde savurma döküm ve sürekli döküm makinelerini kendi imal etmekte olup söz konusu makinelerin Yurtiçi ve Yurtdışı satışını da yapmakta ve komple tesis kurma teklifleri verebilmektedir.

1996 yılında, bronz üzerine Türkiye’deki ilk Sürekli Döküm Hattını kurarak bunun en güzel ispatını yapmıştır. Sürekli Döküm Yönteminin bronz malzemelerin homojen tane yapısı , işlenebilirlik ve mekanik özellikleri üzerinde Kum ve Savurma Döküm yöntemlerine göre daha olumlu etkisi söz konusudur. Bu yöntem ile Dolu ve Delikli Yuvarlak, Altı köşe, Lama, Kare ve özel kesitlerde döküm yapılabilmektedir. Özellikle Yüksek Kurşunlu Kalay Bronzlarında, Kurşun çökelme sorunu nedeniyle tercih edilmesi gereken tek yöntemdir.

Hammadde girişinden mamul çıkışına kadar olan süreç içinde kum döküm, savurma döküm ve sürekli döküm tekniğini kullanarak yapılan dökümlere, modern laboratuarımız desteğinde gerekli testler ASTM-B505 ‘e göre yapılmakta olup , izlenebilirlik açısından her malzeme döküm öncesi verilen Şarj No ile takip edilmektedir. Kendi bünyemizde bulunan CNC torna tezgahlarımızda müşteri isteğine bağlı olarak malzemeler döküm sonrası işlenerek bitmiş şekilde teslim edilebilmektedir.

Yılların oluşturduğu tecrübemizle en büyük varlığımızın acil ihtiyaçlarınıza hızlı cevap vermek kabiliyetimiz olduğuna inanmaktayız. Bu hizmetimizi özel durumlarınızda siparişinizi takiben saatler içinde yerine getirebilmekteyiz.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım