ADC ALİAĞA DEMİR ÇELİK CÜRUF GERİ KAZANIM MADEN SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ADC ALİAĞA DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş. 2019 Yılının Ekim ayında faaliyete geçmiştir. İzmir Aliağa’da çelik kütük imalatı yapılmaktadır. Çelikhanemiz toplam 20.000 m2 alan üzerinde kurulu olup ve yıllık 120.000 ton üretim kapasitesine sahiptir. ADC ALİAĞA DEMİR ÇELİK, çelik ihtiyacı olan her sektöre uygun kompozisyonda üretim yapmaktadır. Çelikhanemiz 102 metre uzunluk ve 22 metre genişliğe sahip olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Ayrıca çelikhane tesisi içerisinde 15 ton kapasiteli 2 set çift potalı indüksiyon ocakları, bir kepçe ocak ve iki sıra döküm makinesi, pota, tandiş ısıtma üniteleri, hava kompresörleri ve soğutucu sistemlerinden oluşmaktadır. ADC ALİAĞA DEMİR ÇELİK A.Ş. 9914:1992 nolu TSE sertifikasına sahiptir. Üretim kontrol sistemi ile koordineli ve uyumlu çalışır. ADC ALİAĞA DEMİRÇELİK belirlenmiş standartlar kapsamında uygun, güvenli ve sürdürülebilir bir işleyişe sahiptir. Çelik üretimimiz insan sağlığına ve çevreye duyarlı olup, bu nedenle AR-GE çalışmalarından yararlanılarak devam etmektedir.

Ayrıca cüruf ve hurdaların geri kazanım yoluyla temin edilen kullanım dışı ürünlerin indüksiyon ocağında ergitilmesi ve alaşımlanmasından sonraki üretim süreci iki yönlü sürekli döküm makinesinde kütük haline getirilmektedir. Böylelikle katma değeri yüksek ürünler elde edilmekte ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanmaktadır.

ADC ALİAĞA DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş. tesisimizde 100, 120, 130, 140 milimetre kare kesitli ve özel siparişe dayalı kütük üretimi yapılmaktadır.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım