BARTIN ÇİMENTO SAN.ve TİC.A.Ş.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Bartın Çimento Fabrikası, 1955 yılında temeli atılmış ve 1962 yılında devreye alınmıştır. Uzun yıllar Türkiye Çimento ve Toprak Sanayi T.A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir KİT (Kamu İktisadi Teşekkülleri) olarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmuş, 1993 -yılından sonra özelleştirilmiştir.

28 Aralık 2005 yılında Sanko Holding bünyesine katılan kuruluşumuz, Sanko Bartın Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş adı altında faaliyetini sürdürmektedir. Sanko Holding bünyesine geçen Bartın Çimento hızlı bir şekilde büyüyerek yaş sistem üretimden kuru sistem üretime geçmiş ve çok kapsamlı yatırımlar yapmıştır. 2015 yılında LaFarge Ereğli Çimento Fabrikası, Sanko Holding tarafından satın alınarak Bartın Çimento Ereğli Şubesi adı ile kuruluşumuza bağlı olarak faaliyetine başlamıştır.

Yarım asırlık tecrübesiyle, sektörde ve bölgede öncülük eden kuruluşumuz 2019 yılında çeşitli il ve ilçelerde Hazır Beton tesisi kurarak, hazır beton alanında da büyümeyi hedeflemektedir.

Yaptığı işlerde çevrenin korunması ve doğal kaynak tüketiminin azaltılması amacıyla yola çıkan kuruluşumuz ATY (atıktan türetilmiş yakıt) tesisi, WHR (atık ısıdan enerji üretimi) gibi sistemleri de devreye alarak ekonomiye pozitif katkılar sağlamaya devam etmektedir.

Çimento ve Beton sektöründe faaliyet gösteren fabrikamız, sektör içinde en iyi KPI değerlerine sahip fabrikadır. Yeni teknolojiyi yakından izleyen, çalışmalarında takım ruhunu benimseyen ve çevre konusunda son derece duyarlı olan Bartın Çimento, müşteri memnuniyeti ve kaliteden ödün vermeden sektördeki ilerleyişine devam etmektedir.

Güncellenecek

  • Atık Yakma ve Beraber Yakma