PENYAPSAN PENDİK YAPI VE İNŞ.TEM.HİZSAN.TİC.A.Ş.

İnşası ve  kurulumu PENYAPSAN tarafından yapılan ve kapasitesiyle Türkiye'de bir ilk olan  “Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi” işletmeye açıldı. Türkiye’nin ilk 8 ton/saat ayrıştırmalı tam otomatik tesisi 1.500 metrekaresi kapalı olmak üzere 3 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyor.

Tesisin hizmete girmesiyle kâğıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıkları son teknoloji optik okuyucu makinelerle kısa sürede türlerine göre ayrıştırılarak bu atıkların geri dönüşümü sağlanıyor. Toplanan atıklar paketlenip depolanarak geri dönüşüm firmalarına gönderiliyor. Toplanan  geri dönüştürülebilir tonlarca atıkla hem doğal kaynaklar ve çevre korunduğu gibi hem de ekonomiye katkı sağlanıyor.

Mühendislik ve müteahhitliği tamamen yerli sermaye ile yapılan tesis, sahip olduğu teknoloji sayesinde 100 kişinin yapacağı işi 15 kişilik bir ekiple yapabiliyor. Tam otomatik kumanda kontrol ünitesine sahip ambalaj atığı tesisi, atıkların kabulünden  ayrıştırılıp balyalanmasına kadar tüm işlemleri kısa sürede yapacak  yüksek teknolojiye sahip otomasyon ve elektronik sistemlerle donatıldı. 

Güncellenecek

  • Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tip 3