ARSAN GERİ DÖNÜŞÜM İTHALAT İHRACAT İNŞAAT TURİZM HAYVANCILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Mehmet İrfan Cengiz tarafından 1978 yılında kurulan ARSAN Arıtma ve İnşaat A.Ş., ülkemizin 70’lerde yükselen altyapı faaliyetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur. Faaliyet gösterdiği sektörlerde de 40 yıl içerisinde büyük ticari hamleler yapmış ve hepsinde de başarısıyla adından söz ettirmiştir. 
 
Bugüne kadar 500 milyon doların üzerinde aktif iş bitirme karnesine sahip ARSAN Group, yurt içinde ve yurt dışında ağırlıklı olarak, barajlar, sulama projeleri, kanalizasyon sistemleri, içme suyu hatları, isale hatları, arıtma tesisleri gibi her türlü altyapı projeleri, su depolama tesisleri, endüstriyel atık su arıtma tesisleri ile katı atık düzenli depolama tesislerini başarıyla tamamlamıştır. 
 
Bitirilen projelerdeki başarılarının ardından, ARSAN şirketler topluluğu faaliyet alanlarını genişletmeye karar vermiş; Demir Çelik Sanayi, Enerji ve Doğalgaz Sektörü başta olmak üzere yeni yatırım alanlarına girmiştir. 
 
ARSAN GROUP, Türkiye’de sanayinin de yoğun olduğu şehirlerde 4 adet Doğalgaz Dağıtım Lisansı’na sahip olup 5 farklı şehirde toplamda 500.000’i aşkın aboneye hizmet vererek yılda 1.000.000 smᵌ’ün üzerinde gaz satışını gerçekleştirmektedir. 
 
Demir Çelik alanında Güney Çelik A.Ş adı altında faaliyetlerini sürdüren ARSAN GROUP, Türkiye’nin en büyük tel fabrikası olmasının yanı sıra ISO 500 sertifikalı tek tel fabrikası olma ayrıcalığını sürdürmektedir.
 
Çevreciliğe ve temiz enerjiye verdiği önem neticesinde yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırım yapan ARSAN GROUP, inşaatını da kendisinin üstlendiği 7 adet Hidroelektrik Santrali ile toplamda 110 MW Kapasiteli bir HES Portföyünü hayata geçirmiş ve yıllık ortalama 275.000.000 KW/H enerji üretimiyle Türkiye’nin artan enerji ihtiyacına destek olmaktadır
 
ARSAN Şirketler Grubu olarak global değişimleri de yakından takip ederek yurt dışındaki iş fırsatlarını da değerlendirme konusunda ciddi adımlar atılmış, 2004 yılında satın almaya başladığımız Romanya Köstence’deki tarım arazileri günümüzde 2750 hektarı bulmuş, böylelikle bölge tarımına da ciddi katkılar vermiştir
 
Günümüzde ağırlıklı olarak 7 farklı kategoride faaliyet göstererek; Müteahhitlik, Doğalgaz Dağıtım Hizmetleri ve Ticareti, Demir Çelik Sanayi, Yenilenebilir Enerji Sektörü, Gayrimenkul Geliştirme Faaliyetleri, Turizm ve Tarım alanında şirketleşmiş ve geniş hizmet ağına bu sektörleri de katmıştır.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım