ERTEK İTHALAT İHRACAT TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Yolculuğumuz 13 yıl önce tekstil atıklarının geri dönüşümü ile başladı. O zamandan beri 100% geri dönüştürülmüş iplikler üretiyor ve satıyoruz. Amacımız, tekstil atığı olmayan bir dünyaya doğru değişime ilham veren geri dönüştürülmüş ürünler yaratmaktı. Tekstil fabrikalarının atık olarak gördüğü malzemeleri yeniden kullanmayı mümkün kılarak tekstil sektörünü daha ekolojik hale getirmek istiyoruz. Bu ürünler atık olarak adlandırılsa da aslında en kaliteli ürünlerdir. Tekstil atıkları dev tekstil fabrikalarının hazır giyim üretiminde kullandıkları kaliteli kumaşlardan arta kalan kısımlardır.

Faaliyetlerimiz, tekstil endüstrisinden gelen atıkların toplanması, ayrıştırılması ve çeşitli ürün türlerine dönüştürülmesine dayanmaktadır. Ertek Tekstil firması, yılda yaklaşık 6.500.000 kg tekstil atığını kırpıntı kumaş, silgi bezlerine, parça kumaşlara ve geri dönüştürülmüş el örgü ipliklerinin hammaddesine dönüştürmektedir. Ürünlerimizin imalatında hiçbir kimyasal boyama işlemi veya su kullanılmamaktadır.

Örneğin; bir kot pantolon için gereken yaklaşık 1 kg pamuk lifi için ortalama 8.500 litre su gerekmektedir. 1 kg geri dönüştürülmüş iplik 1828 litre su tasarrufu sağlar. Çevreye katkıda bulunmayı ve karbon ayak izimizi elimizden geldiğince en aza indirmeyi hedefliyoruz.

Ürün yelpazemizin ana ürünleri geri dönüştürülmüş iplikler, kumaş kırpıntıları ve silgi bezleridir. Her alanda en kaliteli ve hızlı hizmeti sunmak için çok çalışıyoruz. Bu da sektörün önde gelen firmalarından biri olmamızı sağlıyor. Kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye devam ediyoruz.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Toplama/Ayırma