LAGEDO GERİ DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİ ENERJİ VE MADENCİLİK DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOCAELİ ŞUBESİ

Dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyar lastiğin kullanım ömrü sona ermektedir. Ortaya çıkan bu lastiklerin yığınlar halinde biriktirmesi veya doğaya terkedilmeleri yasaktır. Ömrünü tamamlamış lastikler yapıları itibari ile Doğal Kauçuk, Sentetik Kauçuk, Karbon siyahı gibi değerli içeriklere sahiptir. Ülkemiz bu malzemelerin tamamında dışa bağımlıdır. 
 
Günümüz teknolojisi ömrünü tamamlamış lastiklerde bulunan bileşenlerin özelliklerini yitirmeden geri kazanılmasını mümkün kılmaktadır. LAGEDO en ileri teknolojiyi kullanılarak lastiği oluşturan bileşenleri çevreye hiçbir zarar vermeden ayrıştırır ve tekrar ülke ekonomisinin hizmetine sunar.
 
Günümüzde dünyadaki motorlu taşıt sayısı 2 milyara yaklaşmaktadır, ülkemizde ise yılda 280.000 ton Ömrünü Tamamlamış Lastik ortaya çıkmaktadır. Bu lastiklerin geri kazanımı, hem ekosistemimize olan negatif etkilerinin yok edilmesi hem de içindeki değerli malzemelerin döngüsel ekonomiye kazandırılması açısından kritik öneme sahiptir.

LAGEDO ömrünü tamamlamış lastiklerin geri kazanımında geleceğin teknolojisini ülkemize getirmek amacıyla 2020 yılında kurulmuştur.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım