KÜPELİ MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Nüfusun hızla artması, artan nüfusun ihtiyaçlarına göre sanayinin gelişmesi, bunlara paralel olarak da doğal kaynakların hızla tüketilmesinin sonuçları tüm dünyada ve ülkemizde çevre sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır.

KÜPELİ DANIŞMANLIK, 1984 yılından beri mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Hizmetlerimizin kapsamında, tesis yerinin belirlenmesi aşamasından başlayarak, tesisin kurulması, faaliyete hazır hale gelmesi ve işletmeye alınması olmak üzere her aşamada, ilgili mevzuat çerçevesinde gereken izin, onay ve ruhsatların alınması sürecinde proje/faaliyet sahiplerine destek olmaktayız.

Firmamız ayrıca, gerek izinlerin alınması aşamasında ve gerekse izinler alındıktan sonra, faaliyet sahiplerinin Çevre Mevzuatı gereğince zorunlu olan işlem, bildirim, tedbir gibi yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri sürecinde danışmanlık hizmeti vermektedir.

Çevre Mevzuatı kapsamında yer alan “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği”, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılmıştır. Bu yönetmelik doğrultusunda ÇED Raporu ve Proje Tanıtım Dosyası hazırlanması usul ve esasları, yine Bakanlıkça çıkarılmış olan “Yeterlik Belgesi Tebliği” ile tanımlanmıştır. KÜPELİ MÜHENDİSLİK İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Bakanlık tarafından söz konusu Tebliğ uyarınca, 88 Numaralı “ÇED YETERLİK BELGESİ” ile ÇED Raporu ve Proje Tanıtım Dosyası hazırlamaya yetkili kılınmıştır.

Firmamız “Çevre Denetimi Yönetmeliği” ve “Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda hizmet vermek üzere Bakanlık tarafından “ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMASI YETERLİK BELGESİ” ile yetkili kılınmıştır.

Çevre Danışmanlık Firması Yeterlik Belgesi

  • Danışmanlık