VADİ MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.

Vadi Mühendislik, çevre politikalarını doğaya ve insana saygılı çözümler üretmek, gelişen teknolojiyi ve yenilikleri yakından izleyerek sektöre bu konuda katkı sağlamak amacıyla 2003 yılında Ankara’da kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana hep, “Günümüzde ve Gelecekte Yaşanabilir Bir Çevre” anlayışını benimsemiş ufkunu genişleterek, sürekli kendini yenilemiştir.
 
Günümüzde Çevre Kirliliği Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de önemli bir yer tutmaya başlamış, kamuoyunun haklı duyarlılığı ve ülkemiz tarafından imzalanan bir çok uluslararası sözleşme gereği çevre konusu kalkınmada çok önemli bir faktör konumuna gelmiştir. Bu gelişmelerin sonucu olarak, çevrenin korunması için ülkemizde kanunlar ve yönetmeliklerle yasal bir platform oluşturulmuştur.
 
Bu    bağlamda,     2872     sayılı     Çevre     Kanunu’nun     10.     Maddesi   “ Gerçekleştirmeyi plânladıkları faaliyetleri sonucu çevre sorunlarına yol açabilecek kurum, kuruluş ve işletmeler, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu veya proje tanıtım dosyası hazırlamakla yükümlüdürler.
 
Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı veya Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili  onay, izin, teşvik, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez; proje için yatırıma başlanamaz  ve ihale edilemez.”
 
“Gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetleri sonucu çevre sorunlarına yol açabilecek kurum, kuruluş ve işletmeler, Çevresel Etki Değerlendirme Raporu veya Proje Tanıtım Dosyası hazırlarlar. Bu raporda çevreye yapabilecek tüm etkiler göz önünde bulundurarak, çevre kirlenmesine neden olabilecek atık ve artıkların ne şekilde zararsız hale getirilebileceği ve bu hususta alınacak önlemler belirtilir”
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2872 sayılı Çevre Kanunu’na istinaden çıkartılan “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği”ne göre , yapılması planlanan yatırımlar için, yatırımların cinsine göre, ÇED Raporu veya Proje Tanıtım Dosyası hazırlanması gerekmektedir. Yatırımın faaliyete başlayabilmesi için söz konusu yönetmelik gereğince “ÇED Olumlu Kararı” veya “ÇED Gerekli Değildir Kararı” alınması gerekmektedir.

VADİ MÜHENDİSLİK, Çevre ve ÇED Konularında uzmanlaşmış bir yapıya sahiptir. Yaptığımız ana iş, Yer Seçimi Raporları, Çevre Durum Raporları, ÇED Raporları, İzleme‐Kontrol Raporlarını tanzim etmektir.

Teknik, Bilimsel, Ekonomik, Sosyal ve Yasal yaklaşımları gerektiren ÇED Raporları, hazırlandıktan sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, yatırımın veya yapılacak faaliyet, Proje Tanıtım Dosyası gerektiriyor ise hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası Faaliyetin yapılacağı ilgili Valilik Makamına Bağlı İl Müdürlüklerine sunulmaktadır.
 
VADİ MÜHENDİSLİK, ÇED Konusunda Mühendislik, Danışmanlık ve Çevre konusunda hizmet vermek amacıyla kurulmuş olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından firmamıza 001 Nolu “YETERLİK BELGESİ” verilmiştir.

Firmamız bünyesinde söz konusu olan hizmetleri yürütecek, konularında uzman ve deneyimli elemanlarımız bulunmaktadır. Yapmış olduğumuz Mühendislik Hizmetlerini büyük bir sorumluluk ve kalite anlayışı içinde yerine getirmekteyiz.
 
VADİ MÜHENDİSLİK olarak; Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve bizimle birlikte çalışanlar ile her konuda istişare etmekte, onları dinlemekte ve taleplerine samimi cevaplar vermekteyiz. Çalıştığımız sektörlerde standartları yükseltebilmek amacıyla ortaklarımız, tedarikçilerimiz, rakiplerimiz ve yasa belirleyici mercilerle işbirliği yapmaktayız.
 
VADİ MÜHENDİSLİK olarak yürüteceğimiz Mühendislik Hizmetlerini sektörel deneyimimizle birleştirerek büyük bir sorumluluk ve kalite anlayışı içinde yerine getirdiğimizi belirtir, saygılar sunarız.

Yeterlilik Belgesi

  • Danışmanlık
  • ÇED Raporları