ALANYA ÇEVRE LABORATUVARI MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.

AÇEV LAB,25 yıllık kamı deneyiminin, özel sektör dinamizmiyle birleşmesi sonucu kurulmuştur. Şirketimiz 09.05.2006 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Çevre Analizleri Ön Yeterlilik Belgesi, 06.09.2007 tarihinde AB-0096-T Akreditasyon No. İle Akreditasyon Kurumundan "TÜRK AKREDİTASYON SERTİFİKASI" almıştır. 25.08.2008 tarihinde de Ön Yeterlilik Belgemiz "LABORATUVAR YETERLİLİK BELGESİ" ne çevrilmiştir.

Hızlı gelişen dünyanın ortak sorunu çevredir. Hava, toprak ve su kirlenmeleri çevre sorunlarının temelini oluşturmakta ve tüm canlıların yaşam kalitelerini olumsuz etkilemektedir.

Ülkemizin son yıllarda hızlı gelişmesi kentleşmesi, ayrıca Avrupa Birliği direktiflerine paralel olarak hazırlanan yönetmeliklerin yürürlüğe girmesi, çevre bilincinin arması ile çevre kirliliği üzerinde ölçüm ve analizlerin yapılması daha da önem kazanmıştır. Aynı doğrultuda çıkartılan yönetmeliklerde, yiyecek ve içecek maddelerinin gıda kodekslerine uygunluklarının denetlenmesi, gıdalarda bulaşan hastalıkların önlenmesi için de etkin denetim ve kontrollerin yapılması istenmektedir. .

Bu amaçla yola çılan laboratuvarımız bünyesinde çalıştırdığı uzman Kimya Mühendisleri, Çevre Mühendisleri, Kimyagerler, Gıda Mühendisleri, Biyolog ve Teknikerlerle; .

Su, yeraltı suyu, yüzeysel su, göl ve akarsulardan numune alma ve analiz,
Atık su analizleri, proses suyu analizleri, çöp sızıntı suları analizleri,
Bahçe sulama suyu analizleri,
Çevre ölçümleri,
Çevre danışmanlık ve mühendislik hizmetleri,
Gıda analizleri,
Havuz suyu analizleri,
Deniz suyu analizleri

Konularındaki çalışmalarını sürekli genişletip, geliştirerek sürdürmektedir.

Laboratuvarımız TS EN ISO/IEC:17025 standartlarına uygun olarak çalışmakta, ulusal ve uluslararası metotlarla analizler yapmakta, yeterlilik ve akreditasyon kapsamlarını sürekli genişleterek müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır.

Akreditasyon Sertifikası

Çevre Danışmanlık Yeterlilik Belgesi

  • Laboratuvar
  • Danışmanlık