ERGENE GERİ DÖNÜŞÜM MURAT İLKBAHAR

Ergene Geri Dönüşüm yaratıcılık ve yenilikle eş anlamlıdır. En son trendleri kullanma arzusuyla birlikte sürekli teknolojik araştırma ve geliştirme, her zaman yalnızca en iyi malzemelerden üretilmiş ürünleri garanti etmemizi sağlamıştır.
Peki neden Ergene Geri Dönüşüm?
Kumaşların yeniden kullanımı ve geri dönüşümü hayati önem taşımaktadır. Bu tür malzemelerin ayrışması uzun zaman alır. İyi durumda olan kumaşlar tekrar üretime kazandırılabilir veya yeniden satılabilir. Öte yandan, yeniden kullanılamaya müsait olmayan ve kötü durumda olanlar, geri dönüşüme veya temizlik bezi, elyaf üretimi dolum malzemesi gibi bir çok alanda kullanıma kazandırılmaktadır.
Kumaşların ayrışması uzun zaman alır. Doğal liflerin parçalanması ve işlem sırasında atmosfere salınan metan ve CO2 gibi gazların etkileri yüzlerce yıl alabilirken, sentetik lifler hiç ayrışmaz.
Ürünlerin, yaklaşık %60'lık bir kısmı yeniden kullanılabildiğinden ve yeni lifler elde etmek için işlenmeleri gerektiğinden veya otomotiv veya inşaat sektörü için yalıtım üretimi için parçalanmaları gerektiğinden, kategorilere ayrılmaları gerekmektedir. Kumaşların kesilmesi ve kıyılması(küçük parçalara ayrılması) kumaşı geri dönüşüme hazırlar. Tipik tekstil atığı geri dönüşüm teknolojileri mekanik, kimyasal ve termal geri dönüşüm süreçlerinden oluşmaktadır. Bu yöntemlerin tümü, genellikle işlemeden önce atık kumaşların kesilmesini ve parçalanmasını gerektirir.
Mekanik geri dönüşüm sürecinde, kumaş kesilir ve ezilir. Yeni kumaşlarda ve malzemelerde kullanılmak üzere lifleri ve filamentleri geri kazanmak için daha fazla işlemden geçirilir. Örneğin pamuk atığının ısıl işleminde pamuk atığı kesilir ve parçalanır ve ardından biyogaz ve etanole dönüştürülür. Geri dönüştürülmüş malzemeler, yeniden kullanım için birden fazla seçenek sunar. İşlenmemiş lifler, yeni giysilere, aksesuarlara ve hatta araba koltukları için dolgu malzemelerine dönüştürülebilir. Örneğin geri dönüştürülmüş pamuk, eski kumaş atıklarından veya pamuk işleme artıklarının geri dönüştürülmesinden elde edillebilir. Rejenere iplik, farklı yüzdelerde ipliklerden oluşan kumaşlardan ve tekstil işleme atıklarının geri dönüştürülmesinden elde edilir.
Geri dönüştürülmüş yün, farklı renk tonlarının kombinasyonundan elde edilen doğal bir yündür. Boyanmayan bu yün tamamen sürdürülebilirdir ve üretimi su ve enerji tasarrufuna ve karbondioksit emisyonlarının düşürülmesine katkıda bulunur. EGD, geri dönüştürülmüş hammaddelerin yanı sıra geri dönüştürülmemiş ham hammaddeler de kullanmaktadır, bunların kökenlerini ve teknik özelliklerini değerlendiriyor ve bunları yenilikçi tekstil ve terbiye teknolojileri kullanarak bir araya getirmek suretiyle yeni ürünler elde ediyoruz.
EGD, Uzun yıllardır Dünya'nın bir çok ülkesine olağanüstü kalitede geri dönüştürülmüş iplik, ve kumaşlar tedarik etmektedir.
İtibarımıza değer veriyoruz çünkü EGD'de sadece ekibimiz tarafından özenle seçilmiş yüksek kaliteli hammaddeler bulabilirsiniz. Ayrıca ekipmanlarımız ve makina parkurlarımız bulunduğumuz sektörde öncelikli tercih sebebi olmamızı sağlamaktadır.
Müşterilerimize piyasadaki en iyi ürünleri sunmak için özveriyle çalışıyoruz. Sektörde yıllar içinde edindiğimiz tecrübelerimiz ve uzmanlığımız sayesinde her adım titizlikle denetlenerek kusursuz ve eksiksiz bir döngü sağlanıyor.
ERGENE GERİ DÖNÜŞÜM ile geleceğe sahip çıkın, geri dönüşüme destek olun...Gelecek Elinizde...

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım