BOR BİLLET ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.

Bor  Alüminyum  1997 yılında Çerkezköy / Tekirdağ'da kendi tesisi ile kurulmuştur. Firmamızın sektördeki ilk adımı külçe döküm üretimi olmuştur.

Bor  Alüminyum  , külçe dökümden bir yıl sonra Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamak için kütük döküm üretimine başlamıştır. Birkaç yıldır iki üretim şubesi işleten Bor  Alüminyum daha sonra sadece kütük üretimine yönelerek ülkenin ciddi kütük üreticisi firmalarından biri haline geldi.

Bor Alüminyum, yurt dışına kütük ihraç etmeye ve yurt içinde müşterilerine yenilerini eklemeye başlamıştır. Bor Alüminyum , 2008 yılına kadar   yerli profil tesislerinin üretim eksikliklerini gidererek fason döküm yapmıştır. Geri dönüşüm ürünleri ve ithal külçeler ile alüminyum kütük dökümü yapan firmamız 2008-2009 yıllarında yeni bir yatırım yaparak profil tesisi kurma kararı almıştır. Bor Billet'in bina, altyapı ve makine yatırımlarında hızla başlayan yatırımı 2010 yılında tamamlanarak profil üretiminde adından söz ettirmeye başlamıştır.

Firmamız 1880 ton (7 inç) pres hattı ve yatay toz boya tesisi ile profil üretimine başlamıştır. Başlangıçta standart kutular, sineklik ve denizlik profilleri, kapı pencere profilleri, duşakabin profilleri, endüstri profilleri ve özel kalıp üretimine ağırlık vererek üretim kalite ve miktarını artırarak piyasaya kendini kanıtlamıştır. Bor Billet, üretim hattına 1100 tonluk (5 inç) ikinci pres ekleyerek üretim tonajını artırdı.

Firmamız pres üretim kapasitesini 22000 tona çıkarmak için 9 inç pres hattı yatırımı için çalışmalara başlamıştır.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım