GÜVENLİ GERİ KAZANIM SAN VE TİC. LTD. ŞTİ

Atıkların bir geri dönüşüm döngüsü içinde yeniden üretim sektörüne ham madde sağlayacak şekilde üretilmesi faaliyetlerine geri dönüşüm denir. Atık haldeki tüm materyaller şayet geri kazandırılma özelliğine sahipse ve işletilmesinin ekonomik değeri varsa değerli atıklar olarak adlandırılır. Belirli bir ekonomik değere sahip atıkların geri dönüşüm faaliyetlerine dahil edilmesini sağlayan kuruluşlar geri dönüşüm firmaları olarak adlandırılır.

Oldukça fazla bir faaliyet alanı olan geri dönüşüm firmaları, istihdam alanı oluşturması bakımından da önemli kurumlardır. Bunun yanında bu firmalar her yıl ülke ekonomisine büyük miktarlarda katma değer sağlanması bakımından da etkin kuruluşlardır. Bütün bu kazanımların yanında geri dönüşüm firmaları sayesinde doğal kaynakların verimli olarak kullanılmasının önü açılmıştır. Ayrıca doğal hayatın ve doğal çevrenin korunması konusunda da oldukça önemli katkılar sunmaktadır.

İzmir’de faaliyet gösteren şirketimiz, geri dönüşümü olan her çeşit evsel, kontamine, biyolojik atık ve hurda ürünlerin alımını yapmakta olup bu ürünleri işleyerek tekrar üreticiyle buluşturmaktadır. Bize gelen geri dönüştürülebilir atıklar işlenecek malzemenin özelliğine göre ayrıştırılır. Metal malzemeler, kağıt malzemeler ya da plastik malzemeler olarak sınıflandırılarak ilgili tesislere gönderilir. Bu malzemeler dönüştürülürken kendi özelliklerine has yöntemlere tabi tutulurlar. Her malzeme geri dönüşüm işlemine tabi tutulduktan sonra üretim sektörünün hizmetine sunulmak için pazarlama departmanlarına gönderilir. Bu aşamadan sonra geri kazandırılan ürün farklı bir materyal olarak karşımıza çıkmaktadır.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım