METAL-KİM METALURJİ VE KİMYA TARIM S AN.TİC.LTD.ŞTİ.

1999 Yılında kurulan firmamız, Bakır başta olmak üzere renkli metallerin geri dönüşümü ve bu metallerden uç kimyasal ürünlerin üretilmesi amacıyla kurulmuştur. İlk olarak Bakır Oksit üretimine başlayan tesisimiz daha sonra Bakır Sülfat, Bakır Karbonat vb. kimyasalların üretimine devam etmiştir.

2001 yılında devreye giren Pendik tesisimiz 2000 m2 alanda, Geri Dönüşüm Lisansı ve Kalite Belgeleriyle beraber spesifik ürünlerin üretimine devam etmektedir.

2006 yılında madencilik sektörüne giriş yapan firmamız 2007 yılında işletme ruhsatı aldığı İskenderun Bakır Sahasında, Maden üretimine başlamıştır. 2009 ve 2011 yılları arasında geliştirdiği yüksek teknolojik yöntemlerle oksitli bakır cevherinden, yüksek saflıkta Besin Tipi Bakır Sülfat üretimi gerçekleştirmiştir. Kendi patenti ile geliştirdiği bu teknoloji sayesinde yığın liçi ve solvent ekstraksiyonu tipi ile Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. 1575 Hektar ruhsat sahasında 50000 m2 lik alanda madencilik faaliyetlerimizle beraber uç ürün olan Bakır Sülfat, Bordo Bulamacı üretimimiz Bitki Koruma Ürünü ruhsatlı ve FamiQS Belgeli olarak devam etmektedir.

Hali hazırda inşaatının son aşamasına gelen 8000m2 kapalı alana sahip olan Kartepe-Kocaeli tesisimiz 2019 yılında faaliyete geçip; ürün çeşitliliği ve yüksek teknoloji alanında üretimlerine devam edecektir.

Şirketimiz Bakı Hidro Metalurjisi başta olmak üzere Bakır Kimyasallarının üretilmesinde Türkiye’de lider bir kimya şirketidir. Doğrudan müşteri taleplerine göre spesifik uç ürünler, karışımlar yapılmakta ve hazırlanmaktadır.

Ön Lisans

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım