TBT ELEKTRONİK HURDA BİLGİSAYAR OTOMOTİV MAKİNE SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Teknoloji her geçen gün değişiyor , gelişiyor.

Daha hızlı bilgisayarlar, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraf makinaları, daha fazla işlev barındıran cep telefonları, daha az enerji tüketen beyaz eşyalar. Yenilenen her elektrikli/elektronik cihazdan sonra kullanılmayan eski bozuk cihazlar, evinizin bir köşesinde, kilerde, depoda çürümeye bırakılıyor veya evsel atık gibi çöp kutularına bırakılıyor.

Peki o eski kullanılmayan cihazların ekonomiye , doğaya ve insan sağlığına zararları olduğunu biliyor musunuz ?

• Çöpe bıraktığınız bir bilgisayarda 3 kiloya yakın , en tehlikeli plastik olan, PVC bulunuyor .
• Çöpe attığınız bir televizyon ekranında , düşük dozları bile tehlikeli olan, beyin ve böbreklere zarar veren civa bulunuyor.
• Kırılmış ,bozulmuş cep telefonlarınız ,yeni modelleri alınınca bir çekmecede bekleyen cihazlarınız , çocuklarda beyin hasarına sebep olan ve sadece 10gramı bile 200.000m³ suyu kirletmeye yeten kurşun içeriyor.


Gelişi güzel bir çöplüğe atılmış e-atıklar Türkiye’de yıllık 500.000 ton ve bu atıkların sadece %1 geri dönüşümden geçmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının AEEE (Atık Elektrik ve Elektronik Eşyalar ) yönetmeliğine uygun olarak kurulan TBT Elektronik Bilgisayar Hurda Geri Dönüşüm Ltd.Şti. atıklarınızı evinizden , işyerinizden alarak.

Sosyal sorumluluk çerçevesinde, kullanılabilir durumdaki cihazlarınızı bakımdan geçirerek ihtiyaç sahipleri için, kullanılmayacak durumdakileri, geri dönüşümden geçirerek ülke ekonomisi için, atıkları çevre mevzuatlarına uygun olarak imhası ile doğa için çalışmaktadır.

Güncellenecek

  • Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme