ÇAVUŞOĞLU DEMİR ÇELİK GERİ DÖNÜŞÜM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

 Bir sanayi şehri olan  Kayseri'deki  imalat artığı hurda metallerin, ekonomiye kazandırılması amacıyla 1950’li yıllarda Süleyman OĞUZÖNDER tarafından Eski Sanayi Bölgesindeki  200 m2 ’lik arsamızda Çavuşoğlu Hurda Demir Ticaret olarak kurulmuştur. İlk makinemiz Süleyman Oğuzönder tarafından  kendi tasarımı ve imkanlarıyla yapmış olduğu manuel çalışan hurda presleme makinesiydi. 1982 yıllına gelindiğinde işyerimizi Süleyman OĞUZÖNDER iki oğluna Yaşar–Ali OĞUZÖNDER’e işletmeyi devretmesiyle işyerimiz Orta Sanayi Bölgesindeki 800 m2 ’lik yerimize geçerek genç kuşağın ilk atılımını gerçekleştirmiş olduk. 1986 yılına kadar ağır şartlar altındaki çalışmalarımız sonrasında şirketimizdeki makineleşmenin ilk temeli olan araç üstü hurda yükleme makinesi alınmış  ve Kayseri’de bu konuda bir ilke imza atılmıştır. 1989 yılında kurumsallaşma yolunda  aile şirketi hüviyetindeki işletmemiz Çavuşoğlu Demir Çelik Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş. ünvanıyla  birlikte kurumsallaşma çalışmalarımız da  başlamıştır.

       1994 yılına gelindiğinde işletmemiz artık kapasite ve yer olarak yeterli olmayan eski yerinden Organize Sanayi Bölgesinde yaptırdığı 7000 m2 açık 3500 m2 kapalı alanı olan modern tesislerine  taşınmıştır. Yine aynı yıl kapasite  artışlarına istinaden İtalya’dan Vezzani S.P.A. firmasından otomatik hurda presleme makinesi ile Finlandiya’dan 5 tonluk tavan vinci alarak makine parkurunu yenilemiş ve geliştirmiştir. 1994 yılından 2000 yılına kadar aylık  500–600 ton hurda işleme  kapasitesine  gelindi.

       2001 yılı, şirketimiz için bir başka atılım yılı olmuş ve Almanya’dan yeni bir pres alınarak aylık 2000-2500 ton işleme kapasitesine ulaşılmıştır. İşletmemizin bir diğer faaliyet kolu olan  ve çalışmış olduğumuz işletmelerden  imalat sonrası çıkan 2. Kalite Boru ve Profil  ve yeni boru profil satışı işiyle de iştigal etmektedir. İşletme kapasitemiz yıllara oranla artarak katlanmış ve şuan 3000 ton/aylık kapasiteye ulaşmıştır.

       2010 yılına gelindiğinde şirket kapasitesini arttırmak amacıyla yeni yatırımlara atılmıştır. Almanyadan sipariş edilen 30x30 ebatlı Presleme makinası ve 2011 yılında Yerli malı 40x40 ebatlı pres makinası ve 7.2 tonluk tavan vinci,  50x50 pres ile kapasitemiz ve yaklaşık 25 personel ile 50.000 ton/yıl  hurda işleme ayırma ve depolama merkezi haline gelmiştir.

       Ayrıca Şirketimizin görüntü ve Çevre kirliliğinı  önlemek amacıyla 70 adet kamyon üstü konteynır mevcudumuz bulunmaktadır. Hurdalar bu konteynırlarda  biriktirilmek suretiyle,  dolmasıyla beraber toplama merkezine götürülmektedir. Çevre illerden hurda sevkiyatında kullanmak 2017 sonunda 5 tır filomuza katılmıştır.

       Çavuşoğlu Demir Çelik Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş. olarak 2015 yatırım yılı olmuştur. İncesu Organize Sanayi Bölgesinde bulunan arsımız üzerine 1 MW GES ( Güneş Enerji Santralı) kurulmuş olup elektrik üretimin başlamıştır. Yine aynı bölgede İzabe Tesislerine hammadde sağlamak amayla Hurda Toplama Ayırma Kesme işleme Tesisi kurulmuştur. Bölgesel bir yatırım olan tesis çevre illerden de toplanacak Hurdalarla yıllık 150.000 ton hurda işleyebilecek kapasitede bir tesistir.

       Çavuşoğlu Demir Çelik Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş. olarak  bizler hep iyiyi,  hep yeniyi  daima  bir adım önde olmayı ilke  edinmiştir. Şirketimiz her türlü Endüstriyel Metal  Sanayi  atıklarının geri dönüşümü ve ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili faaliyetlerine eskiden olduğu gibi bundan  sonrada büyük bir şevkle devam edecek ve mili ekonomimize yaptığı katkıyla ülkemizin refah seviyesinin artmasına vesile olacağımızdan dolayı sevinçliyiz,  gururluyuz.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım