ZAHİT ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

1983 yılında ilk kapı pencere doğrama atölyesi ile kurulan Zahit Alüminyum, Türkiye’nin prestijli bir üretim tesisidir. 90’lı yıllarda şirketleşme süreçleri ile birlikte alt yapı yatırımlarına hız vermiş, üretim noktasında sektörün ilkleri olmayı başarmış bir firmadır. 1998 yılında ekstrüzyon prosesi ile ilk profilleri üretmiş ve 2000’li yılların başında üretim kapasitesini artırmak ve daha kaliteli ürünler üretmek için yeni üretim hatları ve yüzey işlem hatlarını devreye almıştır. Şu an beş binin üzerinde olan ürün çeşitliliği ile Enerji, İnşaat, Otomotiv, Savunma Sanayi, Elektrik-Elektronik, Medikal, Mobilya ve Reklam Sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Adana Organize Sanayi bölgesinde, 40.000 m² kapalı olmak üzere toplam 60.000m² alanda, yıllık 25.000 ton biyet döküm, 20.000 ton (6 adet) kapasiteli alüminyum ekstrüzyon profil hattı, 1.500.000m² kapasiteli B-1/B-2/A2 alüminyum kompozit panel tesisi, 7.500 ton üretim kapasiteli dikey elektrostatik boyama hattı, 700 ton kapasiteli ahşap kaplama hattı, 12.000 ton kapasiteli eloksal yüzey kaplama hattına sahiptir. Entegre yönetim sistemi ile uluslararası kalite standartlarında üretim yapmakta, istikrarlı satış politikası ile müşteri taleplerine hızlı ve ekonomik çözümler sunmaktadır. Zahit Alüminyum, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001, ISO 50001 ve AFGM Onaylı Tedarikçi yönetim sistemlerine sahiptir. TSE, CE, ROHS, REACH, QUALANOD ve QUALICOAT Seaside sertifikalarına sahip ürünler üretmektedir. Her yıl bünyesi içerisinde 5S tekniklerini uygulamakta ve proses iyileştirmeleri ile maliyet düşüşleri sağlanmaktadır. Ayrıca üretmiş olduğu ürünler ile “Teknolojik Ürün (TÜR) Deneyim Belgesi” almaya hak kazanmıştır.

Ar-Ge Merkezi, dökümhane, kalıphane, ekstrüzyon pres hattı, eloksal yüzey işlem tesisi, elektrostatik toz boya tesisi, ahşap kaplama tesisi, mekanik işlem birimi, alüminyum kompozit panel üretim hattı ve kalite kontrol birimlerinin birbiri ile entegre çalışması Zahit Alüminyum’u sektörde herkesin bildiği ve güvendiği firma profili seviyesine getirmiştir. Alüminance ve Vetrina markaları ile alüminyum profil grubunda mimari sistem profilleri, endüstriyel profiller, solar konstrüksiyon, kompozit paneller, A2 yanmaz kompozit panellerin üretimlerini gerçekleştirmektedir.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım