ÖZKARA GERI DÖNÜŞÜM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

 Özkara Geri Dönüşüm 2009’da Aydın’da kurulmuş olup; Aydın ve İzmir’de Örnek Geri Dönüşüm Tesisi ünvanına sahiptir.

 10.470 m2 ’lik bir alana sahip tesisimizde karton, plastik, metal, kompozit gibi ambalaj atıklarının geri dönüşümü/geri kazanımı yanı sıra; tehlikesiz atıklarının toplanması-ayrıştırılması ve geri dönüşümü gerçekleştirilmektedir.

  -Ambalaj atığı toplama ayırma kapsamında; Atık üreticilerinden alınan ambalaj atıkları tesisimize getirilir. İlk olarak 80 ton kapasiteli kantardan geçirilir. Atıklar burada tartılıp sisteme kayıt edildikten sonra ambalaj atıkları toplama ayrıştırma alanına boşaltılır ve atıkların türüne göre ayrıştırılmak üzere ayırma bandına alınır. Ayırma personeli tarafından cinsine göre ayrıştırılan ambalaj atıkları; toplama ayırma bandından alınır ve pres makinesinde veya kırma makinesinde işlendikten sonra hammadde eldesi için geri kazanım tesislerine sevkiyatı gerçekleştirilir.

  -Tehlikesiz atık ayırma toplama kapsamında; Atık üreticilerinden alınan tehlikesiz atıklar tesiste türlerine göre ayrıştırıl. Atıklar plastik kaplarda biriktirilerek ambalaj atıkları pres makinesinde preslenir, tesis içerisinde bulunan tehlikesiz atıklar geçici stok alanında depolanır ve geri dönüşüm tesislerine gönderilir.

Firmamız adına 55 adet konteyner bulunmaktadır. Ambalaj Atıkları kontrolü yönetmeliğince atık toplama kuralları çerçevesinde işletmelere koyulan konteynerlarımız kapalı alanda muhafaza edilir. Konteyner dolum zamanlarında dolan konteyner alınarak yerine yenisi bırakılır. Bu sayede işletmelerde olası bir çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş olur.

Çevre İzin ve Lisans Belgesi

Tehlikesiz Atıklar Toplama ve Ayırma Belgesi

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım