BURKAY UĞUR KAUÇUK KİMYA VE PETROL ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ FABRİKA ŞUBESİ

Bursa da 116 Yıllık ticari geçmişi olan Burkay ailesinin 2001 yılında girdiği kimya sektörün de kısa zaman içinde bulunduğu sektörde lider konuma yükselen Burkay & Uğur A.Ş., yıllık 500 milyon  olan cirosunu 2030 sonuna kadar 1 milyar tl ye çıkarmayı hedeflemektedir. Bu alanda ölçülü ve yönetilebilir bir büyüme planlayan Burkay & Uğur Kimya A.Ş hammadde sağladığı 18 ülkede 45 e yakın petrokimya tesisi ile çalışarak iş ortaklarının rekabet güçlerine güç katmaktadır.


Otomotiv, ambalaj, altyapı üretimleri yapan firmalara hammadde sağlayan ve bu alanda faaliyet gösteren Burkay & Uğur Kimya, Türkiyenin bu alandaki toplam ithalatından yaklaşık yüzde 7 civarında pay almaktadır. Burkay & Uğur Kimya, Kıraç'ta 20 bin metrekarelik bir alanda 15 milyon dolar lık yatırımla hayata geçirmiş olduğu  lojistik merkez ile,başta yurt içi satışları olmak üzere dış ticaretinsevk ve idaresini bu merkezden yürütmektedir.


Yıllık 200.000 mt polimer satışına ulaşan Burkay & Uğur Kimya yurt içinde hizmet verdiği iş ortaklarına ihtiyaç duydukları hammaddeyi zamanında ve rekabetçi maliyetlerle temin etmeyi kendisine görev olarak belirlemiştir.


Burkay & Uğur Kimya, Türkiye pazarının önde gelen plastik hammadde distribütörüdür. Ürün yelpazesinde polietilen, polistiren, polipropilen ve PVC ürünleri bulunmaktadır. İstanbul, Mersin, İzmir ve Bursa’da bulunan depoları üzerinden gerçekleştirdiği satışları ile şirket, yıllık ticari hacmini 200.000 mt ton’un üzerine çıkarmıştır. Pazar geneline hakim, müşteri odaklı çalışma prensibi, Burkay & Uğur Kimya’nın Türkiye’nin önde gelen polimer distribütörleri arasında yer almasını güvence altına almaktadır.

Bu tecrübenin ışığında 2018 yılında 10 milyon usd yatırımla yüksek teknolojili LDPE geri dönüşüm granül fabrikamızı kurduk.
Fabrika Bursa/Türkiye'de 7000 M2 kapalı üretim alanı altında 5 ekstrüder ve 3 yıkama hattı ile birlikte aylık 2000 ton üretim kapasitesine sahiptir.

Çevre İzin ve Lisans Belgesi

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • Ambalaj Atığı Geri Kazanım
  • Hava Emisyon