DOĞUŞ PİRİNA YAĞ VE YAĞLI MADDELER SAN.VE TİC.A.Ş.

1980 yılında Körfez bölgesindeki 40 zeytin ve zeytinyağı üreticisinin kendi ürünlerini değerlendirmek amacıyla birleşerek kurduğu Doğuş Pirina 1996 yılına kadar şu anda bulunduğu mevkide faaliyetine devam etmiştir. Başlangıçta sadece kendi ürünlerinden elde edilen atıkları değerlendirmek olan işletmemiz 1996 yılından itibaren sermaye artırımına giderek ortaklık sayısını azaltmış ve teknolojik gelişmelere de uygun bir şekilde ihtiyaç duyulan yatırımlarını devam ettirmiştir.


Ayvalık ilçesi'ne bağlı Nikita mevkiinde kalan ve Çanakkale İzmir karayolu üzerindeki yaklaşık 77.000 metrekarelik toplam alan içerisindeki 12.000 metrekarelik kapalı alanda faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.


ORPİR ve DOĞUŞ Pirina Fabrikaları olarak günlük toplam ortalama 1250 ton yağlı pirina işleme kapasitesi ile Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük pirina işleme tesislerinden biridir. Her iki fabrikamızda ortalama günlük 250 ton pelet üretim kapasitemiz mevcuttur.


Fabrikamızın 33.000 metrekarelik açık beton zeminli stok sahası mevcuttur.

Bu sayede yöresel üreticilerin atık olarak değerlendirmekte zorlandığı ve sorun olarak gördüğü pirinanın tamamına yakını değerlendirilerek ülke ekonomisine katkıda bulunacağız.

Çevre İzin ve Lisans Belgesi

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • Hava Emisyon
  • Atıksu Deşarjı