İSTAÇ İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Kentleşmenin bir neticesi olarak yerleşim yerleri gittikçe büyümekte ve şehrin her bir yerinden toplanan katı atıkların doğrudan depo sahasına getirilmesi oldukça maliyetli ve zaman alıcı bir işlem olmaktadır. İstanbul’da maliyetin düşürülmesi ve zamandan kazanılması için aktarma merkezleri kavramı ortaya çıkmıştır.

İstanbul’da günlük ortalama 18.000 ton evsel atık oluşmaktadır, Evsel atıkların yaklaşık 5 bin tonu ilçe belediyeleri tarafından, 13 bin tonu ise İSTAÇ taşıma filosu tarafından Anadolu ve Avrupa Yakası’nda bulunan İSTAÇ Katı Atık Aktarma İstasyonlarına taşınmaktadır. Evsel atıkların aktarma istasyonlarındaki işlemlerinden sonra 218 tırdan oluşan İSTAÇ taşıma filosu ile düzenli depolama sahalarına taşınmasıyla evsel atığın işlem ve bertaraf süreçleri başlamaktadır.

İSTAÇ, İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası'nda toplam 8 adet katı atık aktarma istasyonu ile faaliyet göstermektedir. Ayrıca inşası devam eden 4 adet aktarma istasyonunun tamamlanmasıyla İSTAÇ, İstanbul'a toplam 12 adet katı atık aktarma istasyonu ile hizmet vermeye devam edecektir.

Güncellenecek

  • Tehlikeli Atık Geri Kazanım
  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • Ara Depolama
  • Entegre Atık Yönetimi