TEM-ÇEV GERİ DÖNÜŞÜM TURİZM NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ TEMİZLİK İMALAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Toplama ayrıştırma tesisimiz Bodrum Yarımadasında oluşan ambalaj atıklarının sınıflarına göre ayrıştırılıp ekonomiye kazandırılması için kurulmuştur. 1050 m2 kapalı alanı bulunan toplama ayırma tesisimizin ana görevi geri dönüşümü yapılabilen kağıt/karton, naylon, cam, plastik, pet ve kompozitleri kaynağında toplayıp tesis içerisinde ayırmaktır.

Ayırma tesislerine gelen ambalaj atıkları, yükleme bandı vasıtasıyla ayırma bandına alınır.
Tesisimizde bulunan ayırma bandı 22 metre uzunluğundadır. Ayırma bandının kenarlarında duran ayırma personeli,
bant üzerinden geçen ambalaj atıklarını elleriyle türlerine göre ayırmakta ve bantın altında bulunan tekerlekli konteynırlarda biriktirmektedir.

Konteynırlarda biriken atıklar preslenerek, tesis içinde depolanmaktadır. Tesisimizde beş adet pres bulunmaktadır. Bunlar; 2 adet plastik pres, 1 adet metal pres, 1 adet kağıt pres ve 1 adet naylon pres bulunmaktadır. Sert plastikleri küçük parçalara ayırmak için bir adet kırma makinesi bulunmaktadır.

Tesiste preslenerek sınıflarına göre ayrıştırılan ambalaj atıkları türlerine göre geri dönüşüm firmalarına gönderilmektedir. Türlerine göre geri dönüşüm firmalarına gönderilen ambalaj atıkları tekrar işlenerek ekonomiye kazandırılmaktadır. Çevko vakfıyla birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda sizlerin de katkılarınızı bekliyoruz.

Güncellenecek

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • Ambalaj Atığı Geri Kazanım