GARANTİPLAST GERİ DÖNÜŞÜM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Garanti Geri Dönüşüm 2005 yılında kurulmuştur. Genç yaşına karşın deneyimli yöneticiler ve ekip çalışmasından ödün vermeyen çalışanlarıyla uluslararası “tercih edilir” bir marka olma yolunda ilerleyen firmamız, farklı sektörlere liderlik eden birçok kuruluşun tedarikçisi olmayı başarmıştır.

Garanti Geri Dönüşüm, hızlı finansal büyümesi ve ticari bağlantılarının gücüyle artık global pazarda yer almaya karar verip 2013 yılında İzmit lokasyonunda 5.000 m²’lik alanda Garanti Geri Dönüşüm Toplama Ayrıştırma tesisini kurmuş, var olan Hadımköy’deki geri dönüşüm tesisini ise Dilovası lokasyonundaki Köseler Köyü mevkiinde 10.000 m² alanda sürdürme kararı almıştır.

2016 yılında iç pazardaki dinamikleri korumak adına, müşterilerine yakın olmak için, İstanbul İkitelli bölgesinde, İPKAS Sanayi Sitesi’nde, satış ofisi ve aynı zamanda depo (2.000 m²) olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

“2019’un 6 ayında büyüyen yapısını birleştirme kararı alarak İzmit Kartepe bölgesinde 10.000 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 15.000 m2 büyüklüğündeki Garantiplast Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A. Ş. çatısı altında faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır.

Geri dönüşüm sektöründe ilkleri gerçekleştiren Garanti Geri Dönüşüm, granül üretim kapasitesini yılık 24.000 ton seviyesine çıkararak kaliteli üretim yapmak ve üretiminin büyük bir kısmını ihracata ayırmak için üretim hatlarına lazer filtre takviyeleri gerçekleştirmiştir. Türkiye’de ilk defa geri dönüşüm hatlarında kullanmak üzere teknolojisini getirerek su altı kesim (under water) hatlarını, sistemine entegre etmiştir.

Sektörel anlamda günümüz Türkiye pazarına daha önce sunulmamış birçok çeşidi; kalite Sml ayışı, yüksek teknolojisi, ve özgüvenli işlevsel tasarım 2015 yılından beri ihracat departmanını büyüten firma, yerli ve uluslararası fuar organizasyonlarında yer almaya devam etmektedir. Üretiminin %35’lik kısmını ihracata ayırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

2021 yılı başında Gebze’de ahşap geri dönüşüm tesisi yatırımını tamamlamış olup ahşap geri dönüşümden elde edilen ürünler biyokütle santrallerine ve entegre tesislerine tedarik edilmektedir.

Hedefiyle üretim yapan Garanti Geri Dönüşüm, rekabetçi maliyet yapısı, ideal yatırım stratejisi ve bakış açısıyla kısa zamanda Türkiye ve dünyada, kurumsal ve kurumsallaşma sürecindeki birçok üretici firmanın ambalaj ve üretim atığı konusunda çözüm ortağı olmuştur.

Ulusal ve uluslararası pazarda, geniş ürün yelpazesi, dinamik ve yüksek performans sergileyen yapısıyla Garanti Geri Dönüşüm, “Ürüne Özel Tasarım” anlayışı sayesinde, hizmet verdiği kurumların marka değerine katkıda bulunmaktadır.

Film, enjeksiyon ve ambalaj gibi birçok sektörde gereksinim duyulan, “Granül Hammaddeye” yönelik ürün sistemleri ve çözümler sunan Garanti Geri Dönüşüm, kalite ve müşteri memnuniyetini vazgeçilmez temel prensip olarak belirlemiştir. Bu kapsamda; geri dönüştürülmüş hammaddeler için kullanılan ve üretimin, girdilerin, süreçlerin ve kalitenin yasal mevzuata uygunluğun, sosyal ve çevresel yönlerini ele alan RCS sertifikasına sahiptir.

Yalnızca müşterilerine karşı değil çalışanlarına, tedarikçilerine ve içinde bulunduğu sosyal çevreye karşı da saygısı olan Garanti Geri Dönüşüm, ödün vermediği çalışma disiplini sayesinde, ulusal pazardaki öncü firma kimliğini uluslararası boyuta taşma iddiasını gerçeğe dönüştürmek üzere gelişimini sürdürmektedir.

Çevre izin ve Lisans

  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • Ambalaj Atığı Geri Kazanım
  • Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tip 1