Pay Plastik Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım

6.000m2'lik, yüksek teknolojiyle donatılmış tesisimizde, işletmenizde üretim veya satış faaliyetleriniz sonucu ortaya çıkan tehlikeli atık ile kontamine olmuş ambalaj atıklarınız yani her tip sac varil, plastik varil ve IBC’ler, Pay Geri Dönüşüm tesislerinde cinslerine göre ayrılmakta, daha sonra geri dönüşüm hattına dahil edilerek kontamine özelliğinden ayrılarak yeniden sanayinin kullanımına sunulmaktadır.

Yeniden kullanıma uygun olmayan yıpranmış ambalaj atıkları ise kırılarak küçük parçalar haline getirilir. İşletmeler bu parçaları direkt olarak belli oranlarda, orijinal hammaddeyle karıştırarak üretim işlerinde kullanabildiği gibi; tekrar eritip katkı maddeleri katarak ikinci sınıf hammadde olarak da kullanabilir. Bir ton plastik ambalaj atığının geri dönüşümü sonucunda 14.000 Kwh enerji tasarruf sağlanır.

Sanayicimize kalan ise kontamine ambalaj atıklarını kanunlara uygun şekilde değerlendirerek sorumluluklarını yerine getirmek olacaktır.

"Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" kapsamına giren, tehlikeli atıkla kontamine olmuş ambalaj atıkları, yönetmelik hükümlerine uygun, tehlikeli atık taşıma lisanslı araçlarımız ADR Belgeli (Tehlikeli Atık Taşıma Sertifikası) ve SRC eğitimi almış, lisanslı sürücülerimiz ile işletmelerden alınarak tesisimize getirilmektedir.

İşletmeler ile yapılacak bir sözleşme paralelinde kullanılmış sac ve plastik variller, bidonlar, IBC’ler bulundukları yerlerden lisanslı araçlarımız ile bakanlığın şart koştuğu ulusal atık taşıma formlarının doldurulması suretiyle toplanarak, uygun bir biçimde depolanıp bakanlığın vermiş olduğu lisansımız çerçevesinde geri dönüşüm işlemine tabi tutulmaktadır.

İşletmelerden sözleşme öncesi, ambalaj atıklarından boşalan malzemelerin MSDS ( Materyal Güvenlik Bilgi Formu ) bilgi ve belgeleri istenmekte; sözü edilen ambalaj atıkları geri kazanım / dönüşümüne yönelik aksine bir işaret yoksa, atıklar kabul edilmekte, aksi durum söz konusuysa bertaraf tesislerine gönderilmesi gerekliliği atık üreticisine bildirilmektedir.

Doldurulan ulusal atık formları, irsaliye ve fatura suretleriyle birlikte her ay tanzim edilen envanter formları ekinde tarafımızdan bakanlığın ilgili birimlerine teslim edilmektedir.

Kalite Belgesi

  • Tehlikeli Atık Geri Kazanım
  • Tanker Temizleme