PİREKS BAKIR ALAŞIMLARI SANAYİ VE Tİ C.A.Ş.

PIREKS, 1984 yılında pirinç takoz üretmek üzere dökümhane olarak faaliyete başlamıştır. 1990 tarihinde, Esenyurt’taki, alanı 1.500 m² olan fabrika binasına taşıyıp, indüksiyon ocağı ile otomasyonlu üretime geçmiştir. 1992 tarihinde 12 yıllık deneyimli kadrosu ile birlikte PIREKS olarak 8.160 m²’lik Hadımköy’deki kendi fabrika binasına geçerek, sürekli döküm sistemi ile üretime başlamıştır. 2017 yılında ise Çerkezköy Organize Sanayi içerisinde 24.000 m² alan üzerine kurulu yeni ikinci fabrika binasında makine yatırımlarının devreye alınması ile üretime başlamıştır. Yıllar içinde yeni yatırımları ve yenilenen teknolojisi ile sürekli gelişen PİREKS yurtiçi ve yurtdışı pazarlara hizmet etmektedir. Yeni nesil alaşımlardan olan dezinfikasyon direnci yüksek (DZR) ve düşük kurşunlu alaşımlar da dahil olmak üzere birçok farklı alaşımda pirinç çubuk, profil, lama, içi boş çubuk ve alçak basınç külçesi tasarlayan, üreten ve satışını gerçekleştiren dünya şirketleri arasında yerini almıştır.

PIREKS tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanımı konularında faaliyet yürütmektedir ve ikinci fabrikasının da devreye alınması ile birlikte toplamda 3.500 ton/ay üretim kapasitesine ulaşmıştır.

Ulusal ve uluslararası standartların gerekliliklerini karşılayan, üretimin her safhasında toplam kalite bilincinin göz önünde bulundurulduğu bir üretim anlayışına sahip olan PIREKS, sürdürülebilir kalitenin sağlanması, kalite sisteminin geliştirilmesi ve çalışan yetkinliğinin arttırılması için planlanan kişisel gelişim ve teknik eğitimleriyle bunu desteklemektedir.

PİREKS kurulduğu günden bugüne kadar sektördeki Ürün ve Sistem Kalitesine verdiği önemi; başarılı çalışmaları ve müşteri gerekliliklerinin sürdürülebilirlik ilkesi altında 1999 yılından itibaren ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgeli olup, 2008 yılı itibari ile çevreye, geleceğe ve insan sağlığına olan duyarlılığımızın bir göstergesi olan “Entegre Yönetim Sistemleri” (ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi) oluşturularak bu sistemi belgelemiş ve stratejik yönü ile ilgili olan yönetim sistemlerinin amaçlanan sonucuna / sonuçlarına ulaşabilme yeteneğini etkileyen: İç ve dış hususları, ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerini belirlemiş ve kapsamını ona göre oluşturmuştur.

PİREKS A.Ş. Kurumsal Yaklaşımı;

1-Müşteri ve çalışan memnuniyeti,

2-Etik ve temel değerlere bağlılık,

3-İnsana, çevreye ve doğaya duyarlılık,

4-Kaliteden ödün vermeme,

5-Sürekli gelişme ve geliştirme,

6-Gelişen teknolojiyi takip etme, uygulama ve inovasyon,

7-Toplumsal ve sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etme,

8-Sürdürülebilir rekabete uygun strateji geliştirme.

Çevre İzin ve Lisans Belgesi

Atık Taşıyan Firmalar İçin Lisans Belgesi

34 DST 511

34 DST 545

34 EYG 26

34 GA 1172

34 GA 9483

  • Tehlikeli Atık Geri Kazanım
  • Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • Hava Emisyon