Atığın kaynağında azaltılması, özelliğine göre ayrılması, toplanması, geçici depolanması, ara depolanması, geri kazanılması, taşınması, bertarafı ve bertaraf işlemleri sonrası kontrolü ve benzeri işlemleri içeren atık yönetimi uygulaması doğamızı korumak, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına 2017’te güncellenen Ambalaj Atıkları Yönetimi Yönetmeliği ile birlikte resmi olarak uygulanmaya başlamıştır.
1960 yılında baba mesleği olan ambalaj atığı toplama ayırma, cam geri dönüşümü, plastik geri dönüşümü, pet geri dönüşümü, granül ve ahşap palet geri dönüşümü işletmeciliğine başlayan firma sahibimiz günümüze kadar bu sektörde faaliyetine devam etmiştir.
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması projelerini lisanslı toplama-ayırma firması olarak birçok belediye ve yetkilendirilmiş kuruluşlar ile çalışan firmamız 1999-2004 yıllarında Manisa ve 2009-2017 yılında Marmaris, Muğla, Denizli bölgelerinde evsel ön ayrıştırma tesisi kurarak faaliyet alanını genişletmiştir.
Ambalaj atıklarının geri kazanılması yanı sıra entegre bir atık yönetimi için yeni faaliyet kolları geliştiren EMAY geri dönüşüm, partner firmasıyla tehlikeli atık taşıma lisansı alarak, özellikle sanayi için büyük önem taşıyan tehlikeli atıkların uygun lisanslı geri kazanım tesislerine taşınmasını sağlamaktadır.
Avrupa Birliği üyeliği için aday ülke olan Türkiye, Birlik mevzuatının (çevre mevzuatı da dahil) Türk kanunlarına yansıtılacağı ve tam olarak uygulanacağı bir uyumlaştırma sürecine girmiştir. Özellikle 2000’li yıllarda Avrupa Birliği uyum sürecinde çevre ile ilgili çıkarılan yeni yönetmelikler ve uyulması gereken kriterler artmış ve sektörde entegre atık yönetim firması kavramı gelişmiştir. Atığın kaynağında azaltılması, geri kazanılması ve nihai bertarafı önemle üzerinde durulan konular haline gelmiştir.