MC365 RAFİNERİ ANONİM ŞİRKETİ

MC365 Araştırma Grubu 2011 yılında Marmara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde kurulmuştur. Mühendislik fakültesinde öğretilen teorik bilgilerle iyi bir  mühendis olunamayacağını fark eden birkaç girişimci öğrenci tarafından kurulan araştırma grubu gün geçtikte genişlemiş ve nitelikli mühendislerin yetiştiği bir laboratuvar ekibi haline gelmiştir. Ekibimiz ismini, araştırma grubunun merkez laboratuvar olarak kullandığı Mühendislik Fakültesi C Binası 3. Kat 65 numaralı laboratuvarın baş harflerinden almıştır. Bu isim daha sonra kurulacak şirketin adına ilham kaynağı olmuştur. 

MC365 Ekibi 2011-2016 yılları arasında, Türk Kromit Konstresinden Nano Krom Oksit Üretimi, Atıklardan Nano Gümüş Üretimi, Kaplama Banyolarının Üretimi,  Zirkonyum Slikattan %99.99 Saflıkta Zirkonyum Üretimi ve  Platin Grubu Metallerinin %99.99 Saflıkta Geri Kazanımı gibi birçok spesifik alanda Ar-Ge faaliyetleri yürütmüş, yapılan bu çalışmalar 4 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1’de jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 8 ulusal ödüle layık görülmüştür. Ayrıca Türk Kromit Konstresinden Nano Krom Oksit Üretimi isimli projede ortaya konulan proses patent edilerek koruma altına alınmıştır. 
Yapılan ar-ge faaliyetleri sonucunda elde edilen bilgi paketlerinin ülke sanayisine katkı sağlaması amacıyla Nisan 2016 yılında MC365 Metal Rafineri A.Ş. KOSGEB desteği ile Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezinde kurulmuştur. Kuruluş sonrası ticari ve kişisel nedenlerden dolayı MC365 Metal Rafineri A.Ş. ekibin kurucu üyelerinden Furkan Demirkıran ve Çağrı Eyüboğlu ile yoluna devam etme kararı almıştır. Günümüzde ise Kocaeli Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde yer alan kartepe tesislerinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

2016 yılında “Türkiye’nin İlk Entegre Atıklardan Değerli Metal Geri Kazanım Tesisi” hayaliyle Ar-Ge faaliyetlerine başlayan şirketimiz, geçmiş tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde bir yıl gibi kısa bir sürede çalışmalarını tamamlayarak 2017 yılında Türkiye’nin ilk atıklardan değerli metal geri kazanımı pilot tesininin temellerini Kartepe de bulunan 3500 M2’lik bir alanda atmıştır. 
Bu tesiste, ömrü tükenmiş elektronik atıkların ayrıştırılması, sökülmesi ve parçalanması, baskı devre kartlarından(elektronik kartlar) altın, gümüş, platin, paladyum, bakır ve rodyum gibi kıymetli metallerin geri kazanımı, ömrü tükenmiş araç katalizörlerinden platin, paladyum ve rodyum gibi değerli metallerin geri kazanımı yapılmaktadır. 

Tesisimiz bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise sekizinci tesisi olma özelliğine sahiptir.


Güncellenecek

  • Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme